Андрій Данилко представив вдосконалений набір для алкоголіка: гріх відмовитися!

Знаменитий український артист та співак Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, 2 жовтня святкує свій день народження. Він досягнув 52-річчя. Незважаючи на свою публічність, артист успішно приховує своє особисте життя. Щодо своїх уподобань у кіно, музиці, одязі та їжі Данилко говорить, але не дуже охоче.

Відомий співак полюбляє прості страви української кухні. Йому подобається борщ і відварена курка. Також не відмовиться від картоплі в мундирі, оселедця, квашеної капусти та солоного огірка. Серед делікатесів він надає перевагу фуа-гра, але завжди бентежить його маленькі порції цієї страви.

“Як можна обійтись без борщу, справжнього, з м’ясом? Адже немає двох людей, які б готували його однаково – борщ у всіх різний. Картопля в мундирі, квашена капуста, мариновані огірки, оселедець – це те, що в народі називають ‘набором алкоголіка’. Не обов’язково випивати – хоча під таке ‘оформлення’ – чому б і ні?”, – зазначив Данилко.

З огляду на його любов до борщу та квашеної капусти, можна припустити, що від капусняка Андрій Данилко теж не відмовився б. А поки це питання залишилось без відповіді, пропонуємо приготувати цю класичну страву української кухні. Тим більше, що на дворі осінь і в вечірній час хочеться поласувати смачною гарячою стравою.

Капусняк з квашеної капусти


Квашена капуста надає страві особливого смаку.

Вам знадобиться:

  • м’ясо свинини (ребра + стегно) – 1 кг
  • квашена капуста – 600-700 г
  • цибуля – 1 шт.
  • картопля – 3-4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • коріння петрушки – 50-100 г
  • вершкове масло – 50-70 г
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • сало – 100 г
  • часник – 1 головка
  • сметана – 1 ст. л.
  • петрушка і зелена цибуля
  • сіль і перець
  • перець горошком і лавровий лист

Як готувати:

Розпочніть приготування з м’ясом. Наріжте його на крупні шматки, складіть у велику каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Варіть 1,5-2 години. Паралельно на пательні тушкуйте квашену капусту на малому вогні.

Наріжте цибулю, моркву та корінь петрушки кубиками. Викладіть на іншу пательню і обсмажте з вершковим маслом. Коли овочі стануть м’якими, додайте борошно і ретельно перемішайте. Доливайте трохи бульйону і тушкуйте.

Картоплю очистьте та наріжте великими шматками, закиньте її в каструлю з м’ясом, коли воно майже приготувалось. Через 10 хвилин після закипання додайте тушковану квашену капусту, а потім обсмажену засмажку. Гарно перемішайте і приправте сіллю.

Поки капусняк вариться, перемеліть сало з часником і додайте дрібно нарізану петрушку. Викладіть цю суміш у каструлю і дайте покипіти ще 5-10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте капусняку трохи настоятися. Смачного!

Поради: для покращення смаку додайте до засмажки ложку томатної пасти або свіжі помідори. Кислинку регулюйте, промиваючи капусту. Якщо вона занадто кисла, додайте трошки цукру. Щоб надати капусняку кремової текстури, розімніть картоплю виделкою. Страва смакує гарячою зі сметаною та свіжим хлібом.