Арнольд Шварценеггер показав, на якій страві легко наростити м’язи

Арнольд Шварценеггер, американський бодибілдер, актор, продюсер, бізнесмен і політик австрійського походження, святкує свій 78-й день народження 30 липня. Головний “Термінатор” світу, навіть у поважному віці, продовжує підтримувати свою фізичну форму і виглядає вражаюче. Він ніколи не занепадає духом, регулярно займається спортом і дотримується збалансованого раціону. У нього в меню переважають продукти з високим вмістом білка, свіжі овочі та фрукти.

Шварценеггер зазвичай намагається споживати ті ж страви щодня, розподіляючи білкові продукти на сніданок, обід та вечерю. Це можуть бути салати, риба, м’ясо, яйця та протеїнові коктейлі. Його улюблений сніданок, незмінний протягом багатьох років, – вівсянка з грецьким йогуртом. На перекус обирає переважно домашні протеїнові батончики. Готувати ці популярні страви бодібілдеру зовсім не складно, і він вже поділився деякими своїми секретами. Тож давайте спробуємо приготувати сніданок, який подарує енергію на весь день.

Вівсянка з грецьким йогуртом від Арнольда Шварценеггера

Звечора готуєте – зранку споживаєте

Вам знадобиться:

  • вівсянка цільнозернова – 1/4 склянки
  • молоко – 3/4 склянки
  • насіння чіа – 1 ст. л.
  • арахісове масло – 1 ст. л.
  • банан – 1/2 штуки
  • грецький йогурт – 1/4 склянки
  • протеїн – 1 мірна ложка

Як готувати:

Візьміть невелику баночку або глибоку тарілку, насипте туди вівсянку і залийте молоком. Потім додайте насіння чіа, арахісове масло, нарізаний банан та протеїн, а зверху викладіть йогурт. Накрийте кришкою та поставте на ніч у холодильник. Вранці, після тренування, насолоджуйтеся смачним сніданком.

Протеїнові батончики на перекус

Можна зробити кульки або пласт, а потім розрізати на квадрати
Можна зробити кульки або пласт, а потім розрізати на квадрати

Вам знадобиться:

  • вівсяна мука – 2 стакани
  • протеїн – 2 мірні ложки
  • фініки – 10 шт.
  • арахісове масло – 1/4 стакана
  • какао-порошок – 1/4 стакана
  • арахіс – 1 ст.л.

Як готувати:

У блендері змішайте вівсяну муку, протеїн і фініки до отримання однорідної маси. Перекладіть отримане тісто в миску, додайте арахісове масло, какао-порошок та арахіс, а потім ретельно перемішайте. Сформуйте кульки діаметром 5 см, викладіть їх на тарілку та посипте зверху какао-порошком. Відправте в холодильник на 10 хвилин. Тепер можете насолоджуватися!

Порада від Інформатора: до вівсянки можна додати лохину, малину або полуницю. Це зробить її смак ще більш яскравим, також не забудьте про натертий чорний шоколад. Можна використовувати різні види молока. А для батончиків спробуйте мигдаль і мигдалеву пасту, це додасть особливого аромату.