Арнольд Шварценеггер, американський бодибілдер, актор, продюсер, бізнесмен і політик австрійського походження, святкує свій 78-й день народження 30 липня. Головний “Термінатор” світу, навіть у поважному віці, продовжує підтримувати свою фізичну форму і виглядає вражаюче. Він ніколи не занепадає духом, регулярно займається спортом і дотримується збалансованого раціону. У нього в меню переважають продукти з високим вмістом білка, свіжі овочі та фрукти.
Шварценеггер зазвичай намагається споживати ті ж страви щодня, розподіляючи білкові продукти на сніданок, обід та вечерю. Це можуть бути салати, риба, м’ясо, яйця та протеїнові коктейлі. Його улюблений сніданок, незмінний протягом багатьох років, – вівсянка з грецьким йогуртом. На перекус обирає переважно домашні протеїнові батончики. Готувати ці популярні страви бодібілдеру зовсім не складно, і він вже поділився деякими своїми секретами. Тож давайте спробуємо приготувати сніданок, який подарує енергію на весь день.
Вівсянка з грецьким йогуртом від Арнольда Шварценеггера
Вам знадобиться:
- вівсянка цільнозернова – 1/4 склянки
- молоко – 3/4 склянки
- насіння чіа – 1 ст. л.
- арахісове масло – 1 ст. л.
- банан – 1/2 штуки
- грецький йогурт – 1/4 склянки
- протеїн – 1 мірна ложка
Як готувати:
Візьміть невелику баночку або глибоку тарілку, насипте туди вівсянку і залийте молоком. Потім додайте насіння чіа, арахісове масло, нарізаний банан та протеїн, а зверху викладіть йогурт. Накрийте кришкою та поставте на ніч у холодильник. Вранці, після тренування, насолоджуйтеся смачним сніданком.
Протеїнові батончики на перекус

Вам знадобиться:
- вівсяна мука – 2 стакани
- протеїн – 2 мірні ложки
- фініки – 10 шт.
- арахісове масло – 1/4 стакана
- какао-порошок – 1/4 стакана
- арахіс – 1 ст.л.
Як готувати:
У блендері змішайте вівсяну муку, протеїн і фініки до отримання однорідної маси. Перекладіть отримане тісто в миску, додайте арахісове масло, какао-порошок та арахіс, а потім ретельно перемішайте. Сформуйте кульки діаметром 5 см, викладіть їх на тарілку та посипте зверху какао-порошком. Відправте в холодильник на 10 хвилин. Тепер можете насолоджуватися!
Порада від Інформатора: до вівсянки можна додати лохину, малину або полуницю. Це зробить її смак ще більш яскравим, також не забудьте про натертий чорний шоколад. Можна використовувати різні види молока. А для батончиків спробуйте мигдаль і мигдалеву пасту, це додасть особливого аромату.