Буддист Річард Гір не зміг приховати страву, яку замовляв до просвітлення

Голлівудський актор Річард Гір, який колись отримав титул найпривабливішого чоловіка світу, 31 серпня святкує свій день народження. Йому виповнилося 76 років. Актор є лауреатом премії “Золотий глобус” і широко відомий за своїми ролями у фільмах “Красуня”, “Американський жиголо”, “Дні жнив”, “Офіцер і джентльмен”, “Первісний страх”, “Чикаго” та “Хатіко: найвірніший друг”.

Річард Гір практикує буддизм і має індивідуальний підхід до підтримки свого здоров’я, завдяки чому навіть у похилому віці виглядає надзвичайно. Він обожнює смачну їжу, але страви повинні бути збалансованими. Перед тим, як стати вегетаріанцем, відвідавши один із ресторанів у Філадельфії (США), він замовив страву в британському стилі. Шеф-кухар вирішив вразити Річарда Гіра, приготувавши лосось за шотландським рецептом, доповнивши гарніром у вигляді пюре з гарбуза та цибулі. Завершуючи, він подав унікальний соус.

Страва виявилася напрочуд смачною, і голлівудський актор оцінив її по достоїнству. Шеф-кухар вирішив поділитися рецептом з його прихильниками. Давайте приготуємо цю ресторанну страву, що справила враження на одного з відомих красунчиків Голлівуду.

Смажений лосось з гарбузовим пюре від Річарда Гіра

Страва смакує по-осінньому тепло.

Для приготування вам знадобиться:

Для основної страви:

  • міні-гарбуз – 2 шт.
  • філе лосося – 350 г
  • чебрець – 2 пучки
  • лавровий лист – 11 шт.
  • вершкове масло – 1/4 пачки
  • цибуля-шалот – 4 склянки (подрібненої)
  • оливкова олія
  • сіль, цукор та перець

Для коричневого масла та соусу з каперсів:

  • цибуля-шалот – 6 шт.
  • часник – 3 зубчика
  • родзинки – 2 ст.л.
  • каперси – 2 ст.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • чебрець – 4 гілочки
  • оливкова олія
  • винний оцет – 60 мл
  • лимонний сік – 60 мл
  • вершкове масло – 200 г
  • свіжа петрушка та шавлія
  • сіль, перець
Гарбузове пюре можна подати окремо, додавши соусу
Гарбузове пюре можна подати окремо, додавши соусу.

Процес приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розріжте гарбузи навпіл, видаливши насіння та зайві частини, приправте сіллю, перцем і оливковою олією. Викладіть на деко, встелене пергаментом, м’якоттю вниз, посипте чебрецем і покладіть 10 лаврових листків. Запікайте приблизно 25 хвилин.

Коли гарбузи готові, дістаньте їх з духовки і дайте охолонути. Потім ложкою витягніть м’якоть і помістіть у миску, відставивши в сторону. Очищайте та дрібно нарізайте цибулю. Нагрійте каструлю, додайте вершкове масло і обсмажте цибулю протягом 4 хвилин. Додайте чебрець, лавровий лист, сіль і цукор, тушкуйте на повільному вогні протягом години, поки цибуля не стане прозорою і ніжною.

Перекладіть цибулю у блендер і змеліть до однорідності. Тепер переходьте до приготування лосося. Нагрійте сковороду з вершковим маслом і обсмажте філе риби до утворення золотистої скоринки. Зніміть з вогню і відкладіть убік. У ту ж сковороду покладіть пюре з гарбуза і прогрійте на повільному вогні.

Для приготування соусу використайте іншу пательню. Поставте на вогонь, додайте оливкову олію, подрібнену цибулю-шалот і часник. Обсмажте до прозорості, після чого додайте каперси, родзинки, оцет і лимонний сік. Прогрійте і зніміть з вогню. Дайте настоятися. В іншій сковороді розтопіть вершкове масло і варіть до коричневого кольору. Зніміть з вогню і вилийте у соус, додайте подрібнену петрушку і шавлію.

Тепер формуйте страву. Викладіть частину гарбузового пюре, додайте цибулеве пюре та шматочки філе лосося. Полийте коричневим вершковим маслом і соусом з каперсів.

Поради від Інформатора: якщо ви хочете скоротити час приготування, то наріжте гарбуз на кубики і запечіть під фольгою. Для досягнення більш гладкої консистенції протріть його через сито. За бажанням страву можна посипати сиром, що додасть їй особливого аромату.