Американська акторка і модель Дакота Джонсон, що здобула популярність завдяки ролі Анастейші Стіл у фільмі “П’ятдесят відтінків сірого”, 4 жовтня святкує свій 36-й день народження. Вона походить з акторської династії та вміло вживається у свої ролі, демонструючи впевненість у кадрі. Її вражаюча струнка постава справді вражає.
Дакота дотримується дієти “3-2-1”, що включає три повноцінні прийоми їжі, два перекуси і не менше літра води щодня. У її раціоні присутні білки, складні вуглеводи, багато клітковини та корисні жири. Вона обирає продукти, які надають їй енергію, щоб почуватися добре протягом всього дня.
На думку Дакоти, страви мають бути не лише корисними, але й смачними і візуально привабливими. Тому вона намагається використовувати різноманітні кольорові інгредієнти. Запечена квасоля є її улюбленою стравою, адже вона не тільки збалансована і довго підтримує відчуття ситості, але й має привабливий вигляд. А готується вона менш ніж за пів години. Чи готові спробувати приготувати страву від зірки Голлівуду?
Запечена квасоля з сиром від Дакоти Джонсон
Вам знадобиться:
- смажена квасоля – 1 банка
- вершковий сир – 250 г
- сметана – 1 склянка
- приправа такос – 2 ст.л.
- часник – 2 зубчики
- сир чедер – 1/2 склянки
- помідор – 1 шт.
- зелена цибуля – 3 пірця
- свіжа кінза – 1 пучок
- оливки – 1/2 склянки
Як готувати:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть форму для запікання та викладіть у неї підсмажену квасолю, утворюючи рівний шар. У окремій мисці з’єднайте вершковий сир, сметану, приправу такос та подрібнений часник, ретельно перемішуючи. Викладіть цю суміш зверху на квасолю.
Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Вийміть форму з духовки і посипте запіканку сиром чедер. Знову помістіть в духовку на 2-3 хвилини, поки сир не розплавиться. Тим часом наріжте помідор кубиками, цибулю – тонкими кільцями, а кінзу – дрібно. Якщо бажаєте, оливки можна розрізати навпіл.
Вийміть запіканку з духовки та посипте її овочами. За бажанням прикрасьте сметаною. Подавайте з тостами або галетами.
Поради: страва буде м’якшою, якщо використати відварену білу квасолю. Також гармонійними доповненнями можуть бути гриби та морква. Сметану можна замінити на вершки для більш насиченого смаку. Експериментуйте з приправами, щоб зробити запіканку ще ароматнішою.
