Дантес замахнувся на французьку кухню, але в українському виконанні

Популярний український співак і телеведучий Володимир Дантес 28 червня відзначає свій день народження. У вільний час він захоплюється читанням і приготуванням різних страв. Як зазначає сам виконавець, саме в кулінарії він знаходить своє натхнення. Йому дуже подобається спостерігати за реакцією близьких, коли вони смакують його страви.

Дантес не раз ділився, як вражає свою дружину оригінальними стравами. Іноді він погружається в кулінарний процес настільки, що може організувати справжнє свято смаку. Однією з його улюблених страв є рієт з курки, французька блюдо, яке нагадує паштет, але має більш грубу текстуру та яскравіший аромат.

Рієт з курки від Володимира Дантеса


Страва смачна та поживна.

Вам знадобиться:

  • курчата – 9 штук (вагою приблизно 700-800 г)
  • масло вершкове – 1 кг
  • сіль копчена – 100 г
  • свіжий чебрець – 20 г
  • суміш перців – 20 г
  • олія оливкова – 200 мл
  • морква – 1 кг
  • цибуля – 1 кг
  • корінь селери – 1 кг
  • пастернак – 500 г
  • часник – 50 г
  • вода – 1 л
  • хліб для подачі

Приготування:

Дантес обожнює дивувати близьких смачними стравами
Дантес обожнює дивувати близьких смачними стравами.

Розпочати приготування потрібно з підготовки курчат. Вибирайте курчата середнього розміру, промийте та розріжте їх навпіл. Далі натирайте з усіх боків копченою сіллю. Візьміть велику каструлю, додайте оливкову олію та перекладіть туди курчат. Додайте часник, чебрець, суміш перців і залийте водою. Варіть близько 30 хвилин.

Поки курка готується, очистьте овочі і наріжте їх на дрібні кубики. Висипте їх на великий сковорідку, додайте олію та тушкуйте на малому вогні. Овочі мають стати м’якими. Додайте сіль та перець за смаком. Коли овочі готові, відправте їх у блендер і перебийте, поступово додаючи вершкове масло.

Коли курка звариться, дістаньте її з каструлі та дайте трохи охолонути. Відділіть м’ясо від кісток і наріжте дрібно. У великій мисці змішайте подрібнене м’ясо з овочами. Додайте свіжий чебрець. Рієт готовий до подачі. Сервіруйте його з багетом.

Порада від Інформатора: традиційні овочі – це цибуля та морква, але ви можете додати яблуко або грушу для більшої солодкості, а сушені помідори додадуть несмаку. Також можна експериментувати з грибами або болгарським перцем.