Дар’я Білодід відмовилася від голодування, проте може набрати вагу навіть від води.

Українська дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року та дворазова чемпіонка світу, Дар’я Білодід 10 жовтня святкує свій день народження. Їй виповнилося 25 років. Відзначена спортсменка, яка є гордістю України, готова на найвідчайдушніші вчинки заради досягнення своїх цілей. Наприклад, готуючись до олімпіади, вона протягом двох років майже не вживала їжі. Все це – для того, щоб потрапити у вагову категорію до 48 кг.

Вона дозволяла собі лише невеличкі порції по 50 грамів та воду. Попри такі обмеження, їй кілька разів вдавалося набрати вагу. Після виходу з цієї дієти Білодід переглянула своє харчування та розробила новий раціон, повністю виключивши шкідливі продукти з меню та віддавши перевагу овочам і м’ясу. Спортсменка обожнює поєднання кислого та солодкого, тому часто експериментує з овочами та фруктами.

Італійська страва агродольче прекрасно доповнила її новий раціон. Вона є універсальною, тому можна формувати цей “конструктор” відповідно до своїх уподобань або задовольнити наявні інгредієнти у холодильнику. Ідеальним поєднанням є гарбуз і фенхель. Тож пропонуємо вам приготувати цю смачну та нескладну страву.

Агродольче з гарбуза і фенхелю

Страва легка та насичена смаками.

Вам знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг
  • каперси – 2 ст.л.
  • кедрові горіхи – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 8 ст.л.
  • родзинки – 2 ст.л.
  • фенхель – 300 г
  • червона цибуля – 1 шт.
  • помідори – 300 г
  • бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • м’ята – 30 г
  • морська сіль

Як готувати:

Гарбуз слід почистити та нарізати на невеликі кубики, після чого перекласти в деко, застелене пергаментом. Полити оливковою олією та посолити. Випікати в розігрітій до 220 °C духовці протягом 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки

Тим часом, на вогонь поставте сковороду, додайте олію та каперси. Обсмажуйте 5 хвилин, поки каперси не почнуть хрустіти. Додайте кедрові горіхи та родзинки, обжарюйте ще 2 хвилини, потім перенесіть у миску.

На ту ж сковороду викладіть нарізаний фенхель та подрібнену цибулю, додайте олію і посоліть. Тушкуйте близько 20 хвилин до м’якості. Додайте подрібнені помідори та бальзамічний оцет, тушіть ще 8 хвилин, поки суміш не набуде консистенції варення.

Додайте запечений гарбуз до овочів. Перемішайте все ретельно. Прикрасьте страву листям м’яти та кедровими горішками. Смачного!

Поради: головне в цій страві – гармонійне поєднання кислого та солодкого, тому інгредієнти можна змінювати відповідно до ваших вподобань, зважаючи на цю його особливість. Наприклад, гарбуз можна замінити на карамелізовані персики або ананас, а каперси – на оливки. Також доречними можуть бути перець, морква та кабачки.