Зараз триває сезон кабачків. Це означає, що на ринках і в магазинах доступні свіжі овочі, багаті на вітаміни, мінерали та клітковину. Вони також є чудовими антиоксидантами і допомагають покращити травлення. Завдяки своїм корисним властивостям та універсальності, кабачки широко використовуються в кулінарії. Існує безліч смачних страв, в основі яких лежать саме кабачки.
Однією з найпопулярніших страв є кабачкові рулетики. Ця закуска має безліч варіацій приготування. Хоча начинки можуть варіюватися від сиру до м’яса, одне залишається незмінним. Кабачки нарізають на тонкі слайси, щоб досягти хрусткої скоринки. Отже, розпочнемо готування.
Кабачкові рулетики з м’ясом
Для приготування вам знадобиться:
- молоденький кабачок – 1 шт. (середній)
- фарш – 250-300 гр
- куряче яйце – 1 шт.
- цибуля – 1 шт. (не велика)
- сир – 60-70 гр
- сіль, чорний мелений перець
- майонез або сметана
- дерев’яні шпажки (довгі) – 4-5 шт.
Приготування:
Беремо середній кабачок і нарізаємо його на тонкі слайси, посипаємо сіллю та даємо постояти, щоб зійшла зайва рідина. Тим часом готуємо начинку. Беремо фарш, додаємо одне яйце, дрібно нарізану цибулю, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
Після цього беремо слайси кабачка і з одного боку намащуємо майонезом чи сметаною. На широкий край викладаємо невелику порцію фаршу і згортаємо в рулет. Потім нанизуємо їх на шпажки і викладаємо у форму для запікання. Зверху також змащуємо майонезом або сметаною і посипаємо натертим сиром.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Їсти можна як гарячими, так і холодними. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб покращити смакові якості рулетиків, до фаршу можна додати свіжу зелень, часник або приготовані на сковороді овочі (морква та цибуля). Майонез можна замінити на вершковий сир.