Дмитру Комарову – привіт із Пакистану: на честь його дня народження

17 червня святкує свій день народження знаменитий український журналіст і ведучий програми “Світ навиворіт” Дмитро Комаров. Він побував у багатьох країнах та спробував безліч національних страв, однією з яких є ніхарі. Це традиційна, надзвичайно гостра пакистанська страва, основний інгредієнт якої – м’ясо.

Зазвичай ніхарі готують з яловичини, баранини, козлятини або курки, з великою кількістю спецій. Раніше цю страву вважали королівською, і подавали її виключно мусульманським правителям, але тепер її можна знайти навіть як вуличну їжу. Хоча приготування займає чимало часу, воно того варте. Тож, почнемо!

Традиційне ніхарі

Страва виходить дуже жирна, але смачна

Вам знадобиться:

Для ніхарі:

  • 2 телячі гомілки
  • 1 шматок яловичини (особуко)
  • 30 г олії
  • 4 зубчики часнику
  • 1 шматок імбиру
  • 1/4 цибулини
  • 2 ст. л. Nihari Masala (спеціальна суміш спецій)
  • 1 ст.л. куркуми
  • 3 лаврових листки
  • 2 ст. л. чистого йогурту або сметани
  • 750 мл води
  • 30 г борошна + 113 г води
  • сіль

Для Nihari Masala:

  • 2 ст.л. кмину
  • 2 ст.л. фенхелю
  • 1/2 ст.л. коріандру
  • 1 чорний кардамон
  • 5 зелених стручків кардамону
  • 10 зубчиків часнику
  • 20 горошин чорного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 1 ст.л. червоного перцю чилі

Приготування:

Візьміть телячі гомілки та особуко, щедро посоліть. Відправте їх на 2 години до холодильника. Тим часом підготуйте суміш спецій Nihari Masala (всі інгредієнти потрібно подрібнити та змішати), натирайте імбир і часник, нарізайте цибулю. Коли м’ясо вистояло, покладіть його на розігріту сковороду та обсмажте з усіх боків. Додайте подрібнені цибулю, тертий часник та імбир, а також спеції Nihari Masala, куркуму й лавровий лист. Смажте до появи аромату, після чого додайте йогурт чи сметану. Залийте водою та помістіть у духовку, розігріту до 120 градусів.

Залиште м’ясо у духовці на 4-5 годин, поки воно не стане м’яким та не буде легко відходити від кістки. Якщо цього буде недостатньо, поверніть ще на 1-2 години. Потім вийміть м’ясо, розділіть його на волокна і відкладіть убік. Тепер приготуйте соус. Витягніть жир з каструлі, де тушилося м’ясо, і додайте до нього борошно та воду, перемішайте. Суміш відправте на сковороду і готуйте, поки вона не загусне. Вимкніть вогонь і додайте до отриманої маси приготоване м’ясо.

Страву слід подавати у глибокій тарілці. В центр викладіть тушковане м’ясо, а зверху залийте невеликою кількістю навареного бульйону. Прикрасьте імбиром, подрібненим чилі чи кінзою.

Порада від Інформатора: ця страва чудово поєднується з рисом чи булгуром. Також добрим доповненням стануть свіжі овочі, наприклад, солодкий перець чи помідори.

Даний текст адаптовано під вимоги SEO, збережено структуру та зміст оригіналу.