Дитячу закуску з вчорашнього хліба в Ірані перетворили на ресторанну страву

Іранська кухня є однією з найстаріших та найцікавіших у світі. Вона вирізняється широким використанням рису, м’яса, хліба, свіжих овочів, зелені та фруктів у різноманітних комбінаціях. Також страви цієї кулінарної традиції щедро приправляють різноманітними спеціями, які надають їжі неперевершений аромат і смак. Одним з улюблених страв є салат “Доймаадж”.

Раніше це була дитяча закуска з сухого, вчорашнього хліба, до якого додавали всі види зелені, що можна було знайти в домі, а також трішки молока та масла. Діти згортували цю суміш у кульки та з задоволенням споживали. Тепер страва здобула нову популярність і подається навіть у ресторанах. Її освіжаючий, пікантний смак, насичений ароматами трав, не може залишити байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

Салат “Доймаадж”

Салат виходить дуже пікантний.

Вам знадобиться

Для салату:

  • лаваш – 2 шт
  • петрушка – 1 пучок
  • м’ята – 1 пучок
  • базилік – 1 пучок
  • зелена цибуля – 1/2 пучка
  • сир фета – 60 г
  • волоський горіх – 1/2 стакана

Для заправки:

  • червоний винний оцет – 2 ст.л.
  • сушена м’ята – 2 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець – 3/4 ч.л.
  • оливкова олія – 1/4 стакана
  • сколотин – 1 склянка

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Вкладіть лаваш на деко та запікайте 3-5 хвилин. Він повинен стати хрустким, але не потемніти. Залиште охолоджуватися, а потім поламайте його на маленькі шматочки.

Перейдімо до приготування заправки. У мисці змішайте винний оцет, оливкову олію, сушену м’яту, сіль і перець. Ретельно перемішайте, а потім додайте сколотин і збивайте до однорідності. Тепер можна переходити до складання салату.

Для цього приготуйте велику миску. Викладіть крупно нарізану або порвану руками петрушку, м’яту, базилік, зелену цибулю, фету і подрібнені волоські горіхи. Зверху додайте хрусткий лаваш і щедро полийте заправкою. Подавайте одразу, щоб лаваш залишався хрустким.

Порада від Інформатора: до салату можна додати свіжі овочі, такі як болгарський перець або помідор. Один із варіантів поліпшення смаку – це додавання гранату чи винограду.