Шотландський актор та продюсер Джерард Батлер, знайомий завдяки своїм ролям у фільмах “Привид опери”, “Гола правда”, “300 спартанців” та “Рок-н-рольник”, 13 листопада святкує свій день народження. Цього року йому виповнилося 56 років. Кожна нова роль розкриває актора з нових сторін, демонструючи його різнобічність та харизму.
Родина Батлера має ірландське коріння та сповідує католицизм. У повсякденному житті він віддає перевагу класичній шотландській кухні, хоча часто змушений коригувати свій раціон у процесі підготовки до зйомок. Актор великий прихильник морепродуктів, зокрема запеченого лосося під сирною скоринкою, який традиційно готують на Алясці.
Запечений лосось з сиром від Джерарда Батлера
Вам знадобиться:
- лосось – 2 шматки (220 г)
- майонез – 3 ст.л.
- гірчиця – 1 ч.л.
- часник – 1 зубчик
- цибуля – 1/2 шт.
- лимон – 1/2 шт.
- цукор – 1/2 ч.л.
- твердий сир – 50 г
- сіль та перець за смаком
Як готувати:
Лосось помийте і висушіть паперовим рушником, викладіть на деко, устелене пергаментом. У мисці змішайте майонез, гірчицю, сік половинки лимона та подрібнений часник. Додайте нарізану цибулю, приправте сіллю та перцем, і ретельно перемішайте.
Викладіть отриману суміш на філе лосося і посипте тертим сиром. Помістіть в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Подавайте з салатом, рисом, макаронами або картоплею.
Поради: Щоб зробити смак запеченого лосося ще цікавішим, можна додати імбир або зелень, також мед для солодкості і карамелізації скоринки, або соєвий соус для пікантності.
