Фарширований по-царськи: страва, яку Світлана Білоножко готувала завдяки покійному чоловікові

Народна та заслужена артистка України Світлана Білоножко 1 вересня відзначає свій 68-й день народження. Вона вперше з’явилася на сцені у 1980-х роках як ведуча, а згодом разом із чоловіком заснувала музичний дует. Дружина легендарного виконавця Віталія Білоножка, який залишив цей світ минулого року, виглядає вражаюче. Вона ретельно стежить за своїм харчуванням, виключаючи з раціону шкідливі продукти, і ніколи не переїдає.

Світлана Білоножко обожнює річкову рибу, таку як карас чи короп. Раніше її ловив чоловік, який любив зранку проводити час із вудкою біля річки. Один із рецептів, який був традиційним у родині Білоножків, співачка поділилась із своїми шанувальниками. Це фарширований гречкою карп. Отже, давайте приготуємо цю страву від відомої музичної родини України.

Запечений короп від Світлани Білоножко


Ароматна рибка підійде навіть для святкового столу

Вам знадобиться:

Для начинки:

  • гречка – 1 ст.
  • олія – 1 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гриби білі або печериці – 3 шт.

Для маринаду:

  • червоне вино – 50 мл
  • олія – 50 мл
  • лимон – 1/2 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • тим’ян – гілочка
  • сіль і перець

Для скоринки:

  • лимонна цедра – 1/4 ч.л.
  • часник – 2 зубчики
  • вершкове масло – 50 г

Як готувати:

Карпів миєте і чистите, розрізавши уздовж спини, дістаєте хребет і великі кістки. Відкладаєте їх убік. Ставите варитися гречку та готуєте для неї засмажку. Для неї дрібно нарізаєте цибулю та натираєте моркву. Викладаєте їх на сковороду, підсмажуєте до золотистого кольору, додаючи нарізані гриби та олію.

Суміш перекладаєте до гречки та перемішуєте. Далі переходите до приготування маринаду. У невелику миску вичавлюєте сік половини лимона, додаєте червоне вино, олію, подрібнений перець чилі та гілочку тим’яну. Перемішуєте і заливаєте цим маринадом коропів. Лишаєте на 15 хвилин.

Коли час сплине, дістаєте рибу і начиняєте її гречкою. Загортаєте у два шари фольги, відправляєте на мангал на 20 хвилин (можна також приготувати в духовці в режимі гриль). Тим часом готуєте суміш для хрусткої скоринки. Змішуєте цедру лимона та подрібнений часник, додаючи вершкове масло. Відкриваєте фольгу і змащуєте шкірку риби сумішшю за допомогою кисті. Лишаєте ще на 5 хвилин, і ваша страва готова до подачі. Смачного!

Поради від Інформатора: якщо вам не подобається маринад на основі алкоголю, ви можете прибрати запах річкової риби, замочивши її в молоці на 20 хвилин. Також насиченості смаку та аромату нададуть спеції, такі як солодка та гостра паприка, коріандр, кмин, куркума і імбир.