До Києва повертається улюблений містянами фестиваль локальної гастрономії True&Local, який стане вже тринадцятим. І він не тільки про їжу, яка, звісно, займає центральне місце, а й про весну в усіх її проявах. Цьогоріч фестиваль пройде 22 та 23 березня, синоптики обіцяють потепління, тож, нічого не завадить ані весняному настрою, ані смачним дегустаціям.
Про свято весни, музики та традицій True&Local #13 повідомив організатор фестивалю, яким виступає проєкт підтримки та розвитку українських фермерів і крафтових виробників “Лавка Традицій” від “Сільпо”. Цьогоріч тема фестивалю – “Гаївки”, присвячена весняним обрядовим пісням у різних регіонах України, тож, вони звучатимуть звідусіль. Зокрема, і від запрошеного фольклорного гурту “ЩукаРиба” в акапельному автентичному виконанні.
Чекає на гостей і великий фермерський маркет від 52 локальних крафтярів, обіцяють продукцію з усієї України – та ще й зі знижками від 15 до 25%. Пригощати будуть і на фудкорті – заклади готують чимало сюрпризів з весняного меню, зокрема, кіш з кропивою, жайворонки за традиційним рецептом, березовий квас. Обіцяють також великий асортимент авторстких напоїв і навіть цілу станцію напоїв на фудкорті.
Традиційно на фестивалі буде багато лекцій та майстер-класів: крафтярі та шефи розкажуть про локальні традиції, витримані сири, соуси та українську сіль. На лекціях від проєкту “Спільний Спадок” можна буде дізнатися про українські весняні традиції та звичаї, на освітніх станціях – порозглядати землю з різних регіонів України та завітати на виставку старовинних знарядь праці та розсади. Фестиваль пройде 22 та 23 березня в ТРЦ Respublika Park на вул. Кільцева, 1, вхід вільний.
Як ресторатори Києва “віддячили” Трампу й куди на Подолі припливли карасі у фритюрі
Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що дві київські кав’ярні, Trump та Trump White, змінили свою назву. Причиною очевидно стала жорстка політика президента США Дональда Трампа щодо України.
Також ми писали про те, що у Києві на Подолі днями відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.