Американська акторка, комедіантка і сценаристка Мелісса Енн Маккарті 26 серпня святкує свій 55-й день народження. Своєю харизмою, усмішкою та видатною грою вона врятувала безліч фільмів від провалу. Найвідомішими ролями є "Піймай шахрайку, якщо зможеш", "Дівчата Гілмор", "Копи у спідницях", "Шпигунка" та "Леді Бос". Попри зайву вагу, Мелісса виглядає гармонійно у кадрі, тому не турбується з цього приводу. Проте останнім часом старається працювати над своїм тілом.
Акторка не раз зазначала, що обожнює смачно поїсти і не відмовляє собі у цьому задоволенні. Однією з улюблених страв у її родині є фрикадельки у булочках, які вони готують як для пікніка, так і на свята (наприклад, Різдво). Мелісса підкреслила, що цю страву можна приготувати і разом з дітьми чи гостями, що зробить відпочинок більш атмосферним. Тим більше, що приготувати це доволі легко та швидко. Давайте спробуємо і ми.
Фрикадельки у булочках
Фрикадельки можна використовувати готові.
Вам знадобиться:
- Для фрикадельок:
- фарш яловичий – 450 г
- фарш свинячий – 450 г
- часниковий порошок – 3,5 ч.л.
- цибулевий порошок – 3 ч.л.
- італійські трави – 2,5 ч.л.
- сіль – 2 ч.л.
- чорний перець – 3/4 ч.л.
- яйця – 2 шт.
- сир пармезан – 100 г
- панірувальні сухарі – 1 склянка
- вода – 3/4 склянки
- Для соусу:
- оливкова олія – 1/3 склянки
- часник – 8 зубчиків
- перець червоний – 1/2 ч.л.
- томатна паста з базиліком – 2 банки
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1/2 ч.л.
- італійські трави – 1,5 ч.л.
- базилік свіжий – 1/2 склянки
- Для бутербродів:
- булочки – 8 штук
- сир пластинками – 225 г
- пармезан – 300 г
- свіжий базилік
Як готувати:
Візьміть велику миску та змішайте два види фаршу, додайте часниковий порошок, цибулевий порошок, італійські трави, чорний перець, сіль, яйця, сир та панірувальні сухарі. Додайте воду та замісіть до однорідності. Суміш повинна бути вологою, але тримати форму.
Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки і викладіть на деко, вистелене пергаментом. Випікайте у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці на 20 хвилин. А поки фрикадельки запікаються, приготуйте соус маринара!
На пательню налийте олію, додайте подрібнений часник і пасеруйте до золотистого кольору. Потім додайте нарізаний червоний перець, томатну пасту, сіль, цукор і спеції. Тушкуйте 15 хвилин, періодично помішуючи. Додайте базилік і варіть ще 5 хвилин. Приправте за смаком сіллю та перцем.
Готові фрикадельки перекладіть до соусу та перемішайте, щоб вони повністю обгорнулися ним. Формуйте страву: візьміть булочки для хот-догів, розріжте їх на 3/4 і покладіть у кожну по п’ять фрикадельок (або скільки вміститься, в залежності від розміру вашої булочки). Зверху полийте соусом та посипте сиром. Випікайте на деку в духовці, поки сир не розплавиться. Діставайте по готовності та смакуйте.
Поради від Інформатора: фрикадельки можна зробити з м’яса птиці, тоді вони будуть ніжнішими. Замість томатної пасти можна використати свіжі помідори, подрібнивши їх чи вичавивши сік, що зробить смак більш свіжим. Також можна додати свіжу зелень (петрушку чи іншу). Булка з кунжутом додасть страві аромату.
