Гордон Рамзі за 10 хвилин створив бездоганну вечерю до пива!

Відомий британський телеведучий та шеф-кухар Гордон Рамзі, ресторани якого отримали 16 зірок Мішлен, святкує свій день народження 8 листопада. Цього року йому виповнюється 59 років. Ресторатор славиться своїм характером і не соромиться висловлювати свою думку щодо страв, які йому не подобаються. Він дуже вимогливий як до себе, так і до колег-кухарів, що, напевно, і стало запорукою популярності його закладів та визнання з боку кулінарних експертів.

Фірмовий ресторан Restaurant Gordon Ramsay, який розташований у Лондоні, має три зірки Мішлен, що є справжньою рідкістю серед ресторанів. Рамзі складає власний список улюблених страв, серед яких – м’ясо у фритюрі, піца з ананасом, суп з акулячих плавників, а також шоколад із беконом. Натомість, він завжди просуває традиційні страви, приготовані з креативністю та великою кількістю спецій і соусів. Наприклад, пюре, якому він надає незвичайного смаку. На його приготування йде всього десять хвилин.

Бангерс та пюре від Гордона Рамзі


Смачна страва на обід або вечерю.

Вам знадобиться:

  • свинячі ковбаски – 3 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • розмарин – 2 гілочки
  • цукор – 1 ч.л.
  • яловичий бульйон – 4 ст.л.
  • оливкова олія
  • вершкове масло
  • вустерширський соус – 2 ч.л.
  • бальзамічний оцет – 3 ст.л.
  • зерниста гірчиця – 1 ст.л.
  • копчена сіль

Як готувати:

Спочатку очистіть та наріжте картоплю на шматки, після чого поставте її варитися. Одночасно розігрійте сковороду, змастіть її оливковою олією та викладіть сосиски. Зробіть кілька проколів у шкірці сосисок за допомогою коктейльної палички, щоб вона не лопнула. Додаємо подрібнений часник і гілочки розмарину. Потім введемо вершкове масло; коли воно розтопиться, помістимо сковороду у духовку, розігріту до 160 градусів.

В іншій сковороді налийте оливкову олію, додайте дрібно нарізану цибулю. Обсмажте до золотистого кольору, потім додайте цукор, сіль та вершкове масло, після чого вилийте бальзамічний оцет і вустерширський соус. Добре перемішайте та залиште на кілька хвилин. Додайте бульйон, доведіть до кипіння та тушкуйте, поки рідина частково не випарується.

З відвареної картоплі приготуйте пюре, додавши трохи оливкової олії, копченої солі, гірчиці та зеленої цибулі. Перемішайте. Подавайте на великій тарілці, виклавши спочатку картоплю і поливши її цибулевою сумішшю, а потім викладіть сосиски.

Поради: щоб пюре вийшло особливо ніжним, можна додати вершки або тертий сир (чеддер чи пармезан). Поряд із сосисками доцільно запекти часник, а потім вичавити ароматну м’якоть у пюре або цибулеву суміш. Як гарнір підійде зелений горошок.