Більшість із нас люблять холодне, або, як його ще називають в Україні – заливне. Проте вегани й вегетаріанці позбавлені можливості ласувати цією стравою класичної української кухні, адже зазвичай її готують на м’ясі або рибі. Популярний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як приготувати холодець без м’яса.
Рецепт холодцю без м’яса сподобається всім українським веганам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду.
Пісний холодець з бобів
Вам знадобиться:
- Боби (квасоля коричнева) – 300 г.
- Гриби – 200 г.
- Цибуля – 1 штука.
- Соєвй соус – півсклянки.
- Хрін – 2 столові ложки.
- Сіль – до смаку.
- Вода – 0,5 – 0,7 л.
Як готувати:
Боби залийте гарячою водою на 24 години, а потім обчистіть від шкірки, коли вони набухнуть. Слайсами наріжте печериці, а цибулю – кубиками.
Обсмажте цибулю на розігрітій пательні, додайте гриби та соєвий соус. Тушкуйте на маленькому вогні впродовж 5 хвилин.
Викладіть боби у форму для запікання, зверху викладіть гриби з цибулею в соєвому соусі. Додайте воду, хрін та сіль. Залйте окропом. Запікайте в духовці при температурі 200 С протягом двох годин.
Перемішайте й потовчіть боби, розкладіть по глиняним ємностям і дайте охолонути. Подавайте із зеленню, смачного!
Порада від Інформатора: смажені гриби і соєвий соус – до будь-якої страви додадуть м’ясного смаку умамі!