Ідеальна вечеря з чипсів для тих, хто полюбляє їсти перед телевізором – чилі кон кесо

Сирні супи популярні не тільки у Франції чи в Тибеті. Їх також полюблять мексиканці, колумбійці й американці. Техасці ж готують Чилі кон кесо – класичний сирний соус з гостринкою схожий на сирний суп. Його ми сьогодні й приготуємо, адже прохолодна погода в Україні ще триває, а отже тепла, комфортна й заспокійлива їжа – на вагу золота. Це самостійна страва, подавати її слід із чіпсами або сухариками – така собі вечеря кіномана.

Рецепт американського сирного соусу сподобається всім українцям, які люблять розширювати власну карту смаків. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Техаський Чилі кон кесо

Вам знадобиться:

  • Твердий сир Едам – 90 г.
  • М’який сир Чедер – 90 г.
  • Вершкове масло – 2 столові ложки.
  • Цибуля – ½ штуки.
  • Червоний перець – ¼ штуки.
  • Зелений перець – 2 столові ложки.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Мелений кмин – ½ чайної ложки.
  • Паприка – ¼ чайної ложки.
  • Помідори консервовані – 2 штуки.
  • Борошно – 2 столові ложки.
  • Молоко – 150 мл.
  • Вершки – 50 мл.
  • Свіжий або сушений коріандр – пучечок.
  • Гострий соус – до смаку.
  • Квасоля – 2 столові ложки.
  • Чипси тортилья – для подачі. 
Цей суп – класична американська так звана сирна їжа.

Як готувати: 

Натріть сир на тертці або наріжте його невеликими шматочками. У невелику глибоку каструльку помістіть половину вершкового масла на середньо-повільному вогні, потім додайте цибулю та перець і обсмажте до розм’якшення.

Додайте часник, перець чилі, спеції, зелень, помідори й смажте близько хвилини, помішуючи, до готовності часнику. Витягніть овочі в миску.

Викладіть решту вершкового масла в сковороду і поставте на дуже повільний вогонь. Коли воно розтане, додайте борошно і варіть близько хвилини, поки не з’явиться запах печива.

Поступово влийте молоко, збиваючи його, щоб воно з’єдналося, а потім нагрівайте, продовжуючи збивати, доки соус не загусне до консистенції густих вершків.

Поступово додайте сир, невелику жменю за раз, збиваючи його, перш ніж додати наступну порцію. Не поспішайте з цим, або збільште вогонь, інакше суміш стане зернистою.

Отримавши однорідний сирний соус, додайте вершки, а потім цибульну суміш і коріандр, залишивши трохи останнього для прикраси. Спробуйте на смак і приправте сіллю, гострим соусом – якщо суміш надто густа, додайте трохи вершків, щоб розм’якшити.

Перелийте сирну суміш у блюдо для сервірування, а потім прикрасьте квасолею й коріандром. Подавайте з чипсами тортильї й броколі. 

Порада від Інформатора: крім тортильї, подавати таку страву можна з несолодким печивом, чипсами із зеленню чи беконом, галетами, сухариками. Смачного!

Джерело