30 березня відзначається індонезійський Новий рік. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі один з класичних рецептів кухні Балі. Любителі гостренького – це точно для вас: прянощі в поєднанні з цікавим гарніром. Насолоджуйтесь індонезійською стравою, яку запросто можна приготувати на будь-якій українській кухні!
Рецепт Мі Горенг, смаженої локшини по-індонезійськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Локшина Мі Горенг по-індонезійськи
Вам знадобиться:
- Локшина рисова – 200 г.
- Креветки – 5-6 штук.
- Арахіс – жменя.
- Яйця – 2 штуки.
- Часник – 4 зубчика.
- Салат (листя) – 3-4 штуки.
- Спаржа – 70 г.
- Томат – 1 штука.
- Огірок – 1 штука.
- Зелена цибуля – 2-3 пера.
- Цибуля ріпчаста – 1 штука.
- Капуста – половинка.
- Перець чилі – половинка.
- Соєвий соус – півсклянки.
- Червоний перець мелений – до смаку.

Як готувати:
Приготування страви складається з етапів приготування окремих інгредієнтів та викладання їх в одну страву. Спершу слід закипятити воду, щоб відпарити локшину. Потім зваріть одне яйце.
Далі обчистьте й друбно наріжте часник, перець чилі, цибулю. Розігрійте рослинну олію й підсмажте часник. Обчистіть креветки – панцирі залиште. Додайте до овочей на пательню – разом з цибулею й перцем. Вбийте туди друге яйце. Його потрібно розбити і змішати з овочами у креветками. Додайте на пательню спаржу.
Поставте на вогонь другу каструлю – на локшину. Наріжте зелену цибулю й капусту. Далі змішайте соєвий соус з цукром, перемішайте, аби цукор розтанув, додайте мелений червоний перець.
Локшину опустіть в окріп і процідіть. Додайте локшину на пательню до овочів і креветок, влийте соєвий соус з цукром і перцем. Тушіть страву всю разом, додавши вогню. Наостанок додайте до страви капусту і зелену цибулю. Накрийте кришкою і дайте страві настоятись протягом 5 хвилин.
Порада від Інформатора: для подачі наріжте свіжі огірки і помідори, викладіть одне зварене яйце, додайте арахіс. Для цієї страви локшину можна взяти яєчну чи навіть – швидкого приготування. Смачного!