Індонезійська кухня: смажена локшина Мі Горенг

30 березня відзначається індонезійський Новий рік. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі один з класичних рецептів кухні Балі. Любителі гостренького – це точно для вас: прянощі в поєднанні з цікавим гарніром. Насолоджуйтесь індонезійською стравою, яку запросто можна приготувати на будь-якій українській кухні!

Рецепт Мі Горенг, смаженої локшини по-індонезійськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Ця страва гарантує східний смак на вашій кухні!

Локшина Мі Горенг по-індонезійськи

Вам знадобиться:

  • Локшина рисова – 200 г.
  • Креветки – 5-6 штук.
  • Арахіс – жменя.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Салат (листя) – 3-4 штуки.
  • Спаржа – 70 г.
  • Томат – 1 штука.
  • Огірок – 1 штука.
  • Зелена цибуля – 2-3 пера.
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука.
  • Капуста – половинка.
  • Перець чилі – половинка.
  • Соєвий соус – півсклянки.
  • Червоний перець мелений – до смаку.
Ви можете подавати смажену локшину з улюбленим м'ясом!
Ви можете подавати смажену локшину з улюбленим м’ясом!

Як готувати: 

Приготування страви складається з етапів приготування окремих інгредієнтів та викладання їх в одну страву. Спершу слід закипятити воду, щоб відпарити локшину. Потім зваріть одне яйце.

Далі обчистьте й друбно наріжте часник, перець чилі, цибулю. Розігрійте рослинну олію й підсмажте часник. Обчистіть креветки – панцирі залиште. Додайте до овочей на пательню – разом з цибулею й перцем. Вбийте туди друге яйце. Його потрібно розбити і змішати з овочами у креветками. Додайте на пательню спаржу. 

Поставте на вогонь другу каструлю – на локшину. Наріжте зелену цибулю й капусту. Далі змішайте соєвий соус з цукром, перемішайте, аби цукор розтанув, додайте мелений червоний перець. 

Локшину опустіть в окріп і процідіть. Додайте локшину на пательню до овочів і креветок, влийте соєвий соус з цукром і перцем. Тушіть страву всю разом, додавши вогню. Наостанок додайте до страви капусту і зелену цибулю. Накрийте кришкою і дайте страві настоятись протягом 5 хвилин. 

Порада від Інформатора: для подачі наріжте свіжі огірки і помідори, викладіть одне зварене яйце, додайте арахіс. Для цієї страви локшину можна взяти яєчну чи навіть – швидкого приготування. Смачного!

Джерело