«Іспанські смаколики: Хуліо Іглесіас розкриває свою вечерю»

Відомий іспанський співак та композитор Хуліо Іглесіас 23 вересня святкує свій 82-й день народження. Він є одним з найуспішніших і найпродаваніших артистів в історії та здобув титул “метра іспанської музики”. На його рахунку 77 альбомів, записаних на 14 різних мовах. Окрім того, він є батьком відомого поп-співака Енріке Іглесіаса.

Хуліо Іглесіас дуже розбірливий у харчуванні. Смачні страви мають бути не лише смачними, але й естетично представленими. На думку співака, гармонія між смаком та естетикою дозволяє насолодитися стравами на повну. Він надає перевагу здоровому харчуванню, віддаючи перевагу м’ясу, рибі, макаронам, а також різним овочам і фруктам. Однією з його улюблених страв є “Кальдильо де перро”, рибна юшка з апельсином.

Це традиційне іспанське блюдо, яке легке в приготуванні, але має чарівний аромат і смак. Для його приготування використовують гіркий апельсин, що вирощується в цій країні. Він має унікальні смакові властивості та гармонійно поєднується з різними стравами. Рецепт приготування досить простий. Давайте спробуємо зробити улюблений суп всесвітньо відомого співака.

Кальдильо де перро юшка з гірким апельсином

Юшка має пікантний гіркуватий смак.

Вам знадобиться:

  • рибний бульйон – 6 склянок
  • цедра апельсина – 1/2 ч.л.
  • сік апельсина – 3 ст.л.
  • апельсин – 1/2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець зелений – 1/2 шт.
  • петрушка – 2-3 гілочки
  • часник – 1 зубчик
  • хліб – 30 г
  • шафран – 1 щіпка
  • філе хека чи тріски – 650 г
  • сіль

Як готувати:

Візьміть каструлю та змішайте у ній рибний бульйон і цедру апельсина. Додайте розрізаний навпіл помідор і цибулю, нарізаний болгарський перець та гілочку петрушки. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 15 хвилин. Потім процідіть бульйон, але овочі викидати не потрібно.

На сковороді обсмажте часник. Перекладіть його у блендер, додайте 1/2 склянки бульйону, варені помідори, цибулю, болгарський перець, хліб і шафран. Збийте до однорідності. Перекладіть отриману масу назад у каструлю та доведіть до кипіння.

Потім беріть рибу, промийте та висушіть паперовим рушником. Викладіть на розігріту сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин. Риба має стати непрозорою. Додайте апельсиновий сік і залиште ще на 5 хвилин.

Розлийте овочевий суп по тарілках, зверху викладіть рибу та шматочки апельсина. Прикрасьте зеленню. Суп готовий до подачі!

Поради: Щоб покращити смак страви, можна додати моркву, цибулю, картоплю, корінь петрушки або селери. Уникайте перетримування риби на вогні, щоб вона залишалася соковитою та м’якою.