Картопля займає важливе місце в українській кухні, вона навіть отримала титул “другого хліба”. Тому не дивно, що існує безліч страв, що базуються на цьому смачному і поживному продукті, від простих до більш складних. Наприклад, картопляні човники, запечена картопля з різноманітними начинками та спеціями. Ці страви прості у приготуванні, але дуже ситні.
Наразі в Україні розпочався сезон молодої картоплі, котра має ніжний смак і готується всього за кілька хвилин. Її навіть не потрібно очищати, адже шкірка дуже тонка. Наша пропозиція — це не лише простий, але й дуже апетитний рецепт. Запікання картоплі у духовці дозволяє зберегти всі корисні речовини, отримати рум’яну скоринку та ніжну внутрішню частину.
Картопляні човники
Вам знадобиться:
- картопля – 3 шт
- печериці – 8 шт
- куряче філе – 400 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт
- сир голландський – 80 г
- вершкове масло – 30 г
- молоко – 30 мл
- вершки – 50 мл
- чорний перець
- сіль
- коріандр
- паприка
Приготування:
Візьміть великі картоплини і добре промийте, не знімаючи шкірку. Помістіть їх у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до готовності. У цей час наріжте печериці кільцями і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Приправте сіллю та перцем до смаку.
Наріжте куряче філе та цибулю на мілкі кубики і обсмажте на сковороді до готовності, додаючи спеції за смаком. Коли картопля буде готова, вийміть її з духовки і зріжте верхню частину. Обережно витягніть внутрішню частину ложкою, щоб не ушкодити форму. М’якоть покладіть у тарілку та додайте вершкове масло. Перемішайте і перекладіть у кондитерський мішок.
Переходьте до формування човників. Спершу викладайте м’ясо, потім гриби. Поливайте невеликою кількістю вершків і посипайте тертим сиром. Зверху формуєте кришечку з картопляного пюре. Помістіть у духовку і запікайте до утворення рум’яної скоринки.
Порада від Інформатора: ви можете додати до начинки свіжу зелень та часник, прованські або італійські трави. Це зробить вашу страву ще більш ароматною та смачною.