Одна з найвідоміших пивних місць Києва закрилася. Бар «Кеди», який працював на Басейній протягом майже шести років, приєднався до списку закладів, що зникли з гастрономічної мапи столиці у 2025 році. Причинами закриття «Кедів» стали зміни у звичках споживачів та відсутність постійної клієнтської бази.
Паб «Кеди» на Бессарабці, що пропонував киянам крафтове пиво з липня 2019 року, оголосив про закриття на своїй Instagram-сторінці. Інформація про завершення цієї історії викликала жваву реакцію від відвідувачів, які висловлюють гіркоту й згадують про атмосферу, створену улюбленим баром. Як зазначив власник закладу Денис Жаткін у коментарі для Ain.ua, основна причина полягала у змінах у поведінці гостей.
“Ми усвідомлюємо, що в цій локації нам стало дуже важко працювати. Багато наших клієнтів, які раніше відвідували нас, або не приїжджають до Києва, як туристи, або вже не мешкають в Києві чи в центрі”, – прокоментував Жаткін.
Також, на його думку, споживання алкоголю, особливо пива, наразі перемістилося ближче до житлових районів. Лише кияни тепер віддають перевагу хмільному поблизу своїх домівок, а не у центрі міста. У центрі краще працюють денні формати, такі як кав’ярні та пекарні.
З приводу закриття «Кедів», заклад став популярним завдяки 24 сортам крафтового пива від українських виробників, авторській кухні з фудпейрингом – кожна страва супроводжувалась рекомендаціями щодо ідеальних сортів пива, літній терасі та секретній кімнаті. Відвідувачі мали можливість грати в PlayStation, брати участь у «пивній рулетці» і кожної середи зустрічатися з пивоварами. Бар позиціонував себе як місце з найбільшим вибором пива у центрі Києва.
Наразі йдеться лише про закриття київської точки – «старший брат» у Дніпрі, відкритий у 2017 році, продовжує свою діяльність. Власник не виключає можливість, що «Кеди» можуть з’явитися в Києві знову, але в іншому форматі чи приміщенні. Хоча локація може залишитися, але це вже не буде пивний бар.
Як ресторан Mario “хакнув систему”, і чому закрилася Корчма Тарас Бульба
Нагадуємо, нещодавно Інформатор повідомив, що один з найелітніших ресторанів Києва, “Mario”, який розташований поруч з “червоним” корпусом КНУ ім. Т. Шевченка, зобов’язали прибрати самовільно облаштовані надовбні для зручнішого паркування VIP-клієнтів. Це рішення мало виконати КП ШЕУ Шевченківського району, проте комунальники фактично усунулися від виконання своїх обов’язків. Посадовці виправдовуються тим, що нібито запитували у ресторану про наявність дозвільних документів – і на цьому все закінчилося.
Крім того, ми повідомляли, що у середмісті Києва виставлено на оренду велике приміщення ресторану “Корчма Тарас Бульба”, що розташоване на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Сам ресторан працював до нещодавнього часу, про що свідчать його соціальні мережі, але він втратив частину шанувальників після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Як наслідок, заклад української кухні, найімовірніше, закриється найближчим часом.