Кінематографічний сніданок із Скарлетт Йоганссон: не для романтиків

Спагеті Aglio e Olio – це класична неаполітанська страва, яка легка в приготуванні, але надзвичайно смачна та ароматна, завдяки поєднанню часнику та оливкової олії. Цю страву можна приготувати як у класичному, так і в гострому варіанті, додавши трохи перцю чилі. Щоб зробити її справжнім кулінарним витвором, потрібно приділити увагу деталям, що й продемонстрував головний герой фільму “Шеф-кухар”, зіграний Джоном Фавро.

Цю страву скуштувала героїня Скарлетт Йоганссон на ім’я Моллі, що відзначає свій день народження 22 листопада. Сцена, в якій вона смакує спагеті, була настільки романтичною, що рецепт Aglio e Olio швидко став популярним у соцмережах. Тож обов’язково спробуйте це ароматне та насичене смаком спагетті, адже на його приготування знадобиться всього 10 хвилин.

Паста Aglio e Olio з фільму “Шеф”

Паста має неймовірний аромат.

Інгредієнти:

  • спагеті – 450 г
  • оливкова олія – 1 склянка
  • часник – 12 зубчиків
  • червоний мелений перець – 1 ст.л.
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • подрібнена свіжа петрушка – 1 склянка
  • тертий пармезан – 1/2 склянки
  • лимон – 2 шт.

Як приготувати:

Відваріть спагеті до стану аль денте, дотримуючись інструкцій на упаковці. Нагрійте пательню, додайте олію та часник, обсмажуючи до золотистого кольору. Всипте червоний перець, сіль і перець.

Додайте спагеті до олійної суміші, перемішайте. Зніміть з вогню, додайте петрушку та пармезан, все ретельно змішайте. Посоліть за смаком. Вичавіть сік з лимонів і додайте до пасти. Смачного!

Порада: ключовим елементом цієї страви є правильна техніка приготування. Важливо не пересмажити часник, оскільки він є основним смаковим компонентом. Роздавите його і покладіть у холодну олію, а потім ставте на вогонь, щоб аромат вивільнявся поступово. Обов’язково залиште трохи води від спагеті і додавайте її разом з пастою в ароматне масло. Додавайте петрушку в самому кінці, щоб вона зберегла свій колір та смак.