Яна Глущенко, колишня зірка “Дизель Шоу” та учасниця скетчкому “На трьох”, святкує свій день народження 8 липня. Вона дуже уважно ставиться до свого харчування та фігури, надаючи перевагу легким стравам з пониженим вмістом калорій. У літній час, зокрема, обирає окрошку на обід.
Акторка готує окрошку не на квасі, мінеральній воді або сироватці, а на айрані. Це надає страві легкого кислого смаку та приємного аромату. Вона відмінно освіжає й втамовує спрагу в спекотні дні. До того ж, ця страва є дуже корисною завдяки великій кількості овочів.
Окрошка на айрані від Яни Глущенко
Що потрібно:
- айран – 1 літр
- огірки – 2 шт.
- м’ясо – 300 г
- яйця – 4 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- сметана – 2 ст.л.
- сіль та перець
Спосіб приготування:
Спочатку відварюєте м’ясо курки чи індички, а потім нарізаєте його на маленькі кубики. Також варите яйця й дрібно їх ріжете. Далі переходите до огірків: один нарізаєте на кубики, а інший натираєте на крупній терці. Зелень також дрібненько ріжете. До цибулі додаєте трохи солі й розтираєте її ложкою.
Усі інгредієнти перекладаєте у каструлю або іншу ємність, солите, додаєте щіпку чорного перцю й цукру. Заправляєте сметаною й ретельно перемішуєте. Заливаєте суміш айраном і знову перемішуєте, накриваєте кришкою й ставите в холодильник на 60 хвилин. Смачного!
Рекомендації від Інформатора: Додати пікантності страві допоможе коріандр, гірчиця чи подрібнені волоські горіхи. Якщо хочете, щоб окрошка була більш ситною, додайте картоплю. Для більш освіжаючого смаку можна влити трохи мінеральної води.