Кондитерів хотіли налякати кабачками, але ті подали овоч до чаю – рецепт

Кабачок – це універсальний та надзвичайно корисний овоч, який насичений клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Він підтримує здорове травлення, сприяє нормальному функціонуванню серця і кровоносних судин, укріплює імунну систему та кісткову тканину. Крім того, це низькокалорійний продукт, оскільки близько 95% його складу становить вода. Незважаючи на численні переваги, цей овоч продовжує залишатися недооціненим.

Сезон кабачків досить довгий, і насолоджуватися ними можна практично все літо. Існує безліч способів приготування цього корисного овоча: його можна смажити, запікати, додавати до супів і рагу, пасти та омлетів, а також робити оладки, вафлі, консервувати на зиму або використовувати для випічки.

Останній варіант дуже цікавий, оскільки випічка з кабачків виходить легкою та соковитою, а їх смак практично не відчувається. До того ж, вони чудово поєднуються з горіхами та сухофруктами. Давайте приготуємо смачний пиріг з кабачків та фісташок.

Кабачково-фісташково-лаймовий пиріг

Неймовірне поєднання кабачків та фісташки.

Що потрібно:

Для пирога:

  • кабачки – 200 г
  • оливкова олія – 200 мл
  • ядра фісташок – 100 г
  • коричневий цукор – 200 г
  • борошно – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • грецький йогурт – 75 г
  • ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • цедра та сік з 2 лаймів

Для крему:

  • вершкове масло – 70 г
  • цукрова пудра – 150 г
  • подрібнені фісташки – 50 г
  • цедра та сік 1 лайма

Як приготувати:

Нагрійте духовку до 180 градусів та підготуйте форму для випікання, застеливши її пергаментом і змастивши маслом. У блендері подрібніть ядра фісташок, але не до дуже дрібного стану. Перекладіть горіхи в велику миску, додайте коричневий цукор, борошно та цедру лайма. Добре перемішайте.

В отриману масу додайте оливкову олію, яйця, йогурт, ванільний екстракт та сік лаймів. Натріть кабачки на крупній тертці, вичавіть зайву вологу та також додайте в миску з іншими інгредієнтами. Перемішайте до однорідної консистенції.

Готову суміш перекладіть у форму для випікання і поставте в духовку на 1 годину 15 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою шпажки: вона повинна виходити сухою із середини пирога. Дайте пирогу охолонути, а поки приготуйте крем.

Збийте вершкове масло з цукровою пудрою, потім поступово додавайте цедру лайма та сік, щоб масло не згорнулося. Коли пиріг охолоне, накрийте його масляним кремом та посипте подрібненими фісташками. Смачного!

Поради від Інформатора: якщо вам не до вподоби присмак лайма, його можна замінити на апельсин, і пиріг вийде солодшим. Також ви можете додати сухофрукти (курагу або родзинки) та прикрасити десерт меренгою замість масляного крему, що зробить його більш легким.