Кабачок – це універсальний та надзвичайно корисний овоч, який насичений клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Він підтримує здорове травлення, сприяє нормальному функціонуванню серця і кровоносних судин, укріплює імунну систему та кісткову тканину. Крім того, це низькокалорійний продукт, оскільки близько 95% його складу становить вода. Незважаючи на численні переваги, цей овоч продовжує залишатися недооціненим.
Сезон кабачків досить довгий, і насолоджуватися ними можна практично все літо. Існує безліч способів приготування цього корисного овоча: його можна смажити, запікати, додавати до супів і рагу, пасти та омлетів, а також робити оладки, вафлі, консервувати на зиму або використовувати для випічки.
Останній варіант дуже цікавий, оскільки випічка з кабачків виходить легкою та соковитою, а їх смак практично не відчувається. До того ж, вони чудово поєднуються з горіхами та сухофруктами. Давайте приготуємо смачний пиріг з кабачків та фісташок.
Кабачково-фісташково-лаймовий пиріг
Що потрібно:
Для пирога:
- кабачки – 200 г
- оливкова олія – 200 мл
- ядра фісташок – 100 г
- коричневий цукор – 200 г
- борошно – 200 г
- яйця – 2 шт.
- грецький йогурт – 75 г
- ванільний екстракт – 1 ч.л.
- цедра та сік з 2 лаймів
Для крему:
- вершкове масло – 70 г
- цукрова пудра – 150 г
- подрібнені фісташки – 50 г
- цедра та сік 1 лайма
Як приготувати:
Нагрійте духовку до 180 градусів та підготуйте форму для випікання, застеливши її пергаментом і змастивши маслом. У блендері подрібніть ядра фісташок, але не до дуже дрібного стану. Перекладіть горіхи в велику миску, додайте коричневий цукор, борошно та цедру лайма. Добре перемішайте.
В отриману масу додайте оливкову олію, яйця, йогурт, ванільний екстракт та сік лаймів. Натріть кабачки на крупній тертці, вичавіть зайву вологу та також додайте в миску з іншими інгредієнтами. Перемішайте до однорідної консистенції.
Готову суміш перекладіть у форму для випікання і поставте в духовку на 1 годину 15 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою шпажки: вона повинна виходити сухою із середини пирога. Дайте пирогу охолонути, а поки приготуйте крем.
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою, потім поступово додавайте цедру лайма та сік, щоб масло не згорнулося. Коли пиріг охолоне, накрийте його масляним кремом та посипте подрібненими фісташками. Смачного!
Поради від Інформатора: якщо вам не до вподоби присмак лайма, його можна замінити на апельсин, і пиріг вийде солодшим. Також ви можете додати сухофрукти (курагу або родзинки) та прикрасити десерт меренгою замість масляного крему, що зробить його більш легким.