Київський ресторан BEEF, що розташований на вулиці Шота Руставелі, зайняв 68 позицію у міжнародному рейтингу стейкхаусів світу World’s Best Steak Restaurants. Недарма він позиціонує себе як найкращий м’ясний ресторан не тільки столиці, а й усієї України, тому й клієнти тут – люди заможні, і саме місце – цілком “мажорське”. Втім, це єдиний український заклад, який потрапив до престижного рейтингу ресторанів світу, де готують найкращі стейки.
До 101 World’s Best Steak Restaurant київський ресторан BEEF увійшов вже третій рік поспіль. До того ж, значно покращив власні результати: у 2022 році він зайняв 76 місце серед 101 закладу, у 2023 – 86 сходинку, нині – 68-му. Як йдеться в цьогорічном описі позиції BEEF у рейтингу, меню зосереджено на м’ясі преміум-класу, яке поставляється з надійних ферм різних країн світу.
“Кожен стейк бездоганно приправлений та приготований на грилі, що підкреслює природний смак м’яса. Закуски та гарніри тут не другорядні, овочі на грилі та вершковий картопляний гратен особливо заслуговують на увагу, пропонуючи правильний баланс смаку та текстури для супроводу основних страв”, – йдеться у висновках експертів, які складали рейтинг.
До речі, вони оцінювали не тільки стейки, адже за діючими правилами рейтингу, всі заклади мають відповідати 28 критеріям. Значення мають найрізноманітніші нюанси: від якості та асортименту стейків, походження м’яса і того, як страва описана в меню, до зручності бронювання, винної карти і рівня експертності офіціантів. Щодо переможців рейтингу, найкращий стейк у 2024 році готували в Буенос Айресі, на другому місці опинилися іспанські ресторатори з Хіменес де Хамусу, на третьому – австралійський заклад, що працює в Сіднеї.
Незручна парковка та останнє місце ресторану BEEF серед “наймажорніших” київських закладів
Нагадаємо, днями Інформатор провів експеримент, у ході якого дізнався, який з ресторанів столиці можна вважати найпопулярнішим для грошовитої публіки. Ми сфотографували паркінги біля центральних входів, та підбили середню вартість автівок перед кожним із закладів. BEEF опинився на останньому, п’ятому, місці з усіх закладів – перед ним чекав на господаря, що, ймовірно, пішов обідати, лише один елітний автомобіль – він стояв просто на пішоходному переході, увімкнувши аварійний сигнал.
А ось перше місце цьому закладу можна було віддати за незручність паркування: заїхати на парковку перед рестораном можна лише по тротуару, і пішоходам доводилося кожного разу лавіювати між автівками. Проте після публікації Інформатора елітний ресторан прибрав автівки з тротуара. Біля закладу повернули на місце антипаркувальні стовпчики, що були встановлені міською адміністрацією для обмеження заїзду автівок на тротуар. Тепер пішоходи знову можуть спокійно ходити тротуаром, не побоюючись, що хтось із водіїв вирішить виїхати з самовільно влаштованої парковки.