Після новорічних свят інколи все ще хочеться чогось смачненького. Але здивувати рідних в цей період особливо складно. Спечіть десерт, який може замінити вам багет. Цей смачний і легкий рецепт бананового хліба готується швидко з бюджетними інгредієнтами, які ви, ймовірно, вже маєте під рукою. Рецепт бананового буханця сподобається всім! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду!
Банановий хліб
Вам знадобиться:
- Банани – 3 штуки.
- Цукор – 100 г.
- Яйце – 1 штука.
- Вершкове масло – 125 г.
- Борошно – 200 г.
- Харчова сода – 1 чайна ложка.
- Сіль – 1 чайна ложка.
Як готувати:
Змішайте в мисці банани, цукор, яйце та масло. Змішайте в окремій мисці борошно і харчову соду, додайте в бананову суміш. Перемішайте і посоліть, вилийте тісто в підготовлену форму для хліба.
Випікайте в розігрітій духовці, поки зубочистка, вставлена в центр хліба, не вийде чистою, приблизно 1 годину.
Порада від Інформатора: покладіть паперовий рушник на дно герметичної ємності або в пакет із застібкою. Покладіть на нього остиглий буханець бананового хліба, потім накрийте буханець іншим паперовим рушником. Щільно закрийте ємність і можете зберігати хліб при кімнатній температурі приблизно чотири дні. Ви можете заморожувати банановий хліб на два-чотири місяці.