З приходом літа хочеться легких десертів, якими можна насолоджуватися навіть холодними. Зазвичай більшість з них готують з фруктів та ягід, забуваючи про таку корисну продукцію, як ревінь. Він має безліч переваг і ідеально підходить для випічки. Наприклад, для приготування тертого пирога.
Готувати тертий пиріг з ревеня швидко і легко, а кількість потрібних інгредієнтів вас приємно здивує. На виході ви отримаєте смачний та ароматний десерт, яким зможете радувати родину та друзів.
Тертий пиріг із ревеня
Вам знадобиться:
Для начинки:
- 800 г ревеню
- 40 г цукру або його замінника
- спеції – імбир, кориця
Для тіста:
- 150 г борошна
- 75 г цукру або його замінника
- ¼ ч. л. солі
- 75 г меленого мигдалю або інших горіхів
- 170 г охолодженого несолоного вершкового масла
- 25 г цілого мигдалю або інших горіхів
Процес приготування:
Візьміть велику миску, насипте в неї борошно, мелений мигдаль, цукор і щіпку солі. Перемішайте до однорідності. Додайте до цієї суміші натерте або дрібно порізане вершкове масло і розітріть його руками, аби поєднати з сухими інгредієнтами. Суміш повинна перетворитися на мілкі крихти, але не стати однорідною.
Викладіть крихту на деко, вистелене пергаментом, та поставте в холодильник на 20 хвилин. Тим часом підготуйте ревінь. Все дуже просто: помийте та наріжте його на шматочки довжиною 3 см, додайте цукор і спеції, перемішайте. Викладіть ревінь у форму для випікання, а зверху рівномірно розподіліть охолоджену крихту.
Поставте форму з пирогом у духовку, розігріту до 200 °C. Випікайте протягом 30 хвилин. Паралельно, порубайте ножем залишок горіхів на дрібні шматочки. За 10 хвилин до закінчення випікання дістаньте пиріг і посипте горіхами. Знову відправте форму в духовку і тримайте решту часу до утворення золотистої скоринки.
Порада від Інформатора: для ще кращого смаку, пиріг можна подавати з ванільним морозивом, збитими вершками або заварним кремом. Смачного!