Призер Оскара, американський актор і режисер Леонардо Ді Капріо 11 листопада святкує свій 51-й день народження. Відомий своїми ролями у таких фільмах, як “Титанік”, “Відступники”, “Початок”, “Виживший” та інших, він має численні нагороди, включаючи “Оскар”, “Золотий глобус” та “Срібного ведмедя”. Його спосіб життя та харчування вирізняються певною специфікою. Актор дотримується органічного раціону, в якому немає червоного м’яса, натомість він надає перевагу рибі та морепродуктам. Також його улюблені кухні – мексиканська, італійська та сальвадорська.
Сальвадорська кухня славиться своєю різноманітністю, оскільки поєднує традиції іспанської кулінарії та рецепти корінних племен. Основу складають прості та доступні інгредієнти, такі як кукурудза, боби та рис. Пупуса – почесне місце в сальвадорській кухні займає коржик з кукурудзяного борошна з різноманітними начинками. Зазвичай їх подають із салатом з квашеної капусти та томатним соусом, і їдять руками. Попри простоту, навіть секс-символ і легенда Голлівуду Леонардо Ді Капріо не залишився байдужим до смакоти пупусів.
Вам знадобиться:
Для куртидо:
- капуста – 1/2 качана
- морква – 1 шт.
- орегано – 1 ст.л.
- гаряча вода – 1 склянка
- яблучний оцет – 1 склянка
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
Для пупуса:
- кукурудзяне борошно – 3 чашки
- сіль – 2 ч.л.
- холодна вода – 2,5 склянки
Для начинки:
- моцарела – 2 склянки
- маринований перець халапеньо – 1/2 склянки
- гарбуз – 1/2 склянки
Як готувати:
Справте капусту на шинку та натріть моркву на середній терці, переклавши в миску. У окремій ємності змішайте гарячу воду, оцет, сіль і цукор, потім влийте цю суміш до капусти. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою, і залиште в холодильнику на 4 години, а краще на добу.
Переходьте до приготування пупуса. У великій мисці змішайте кукурудзяне борошно і сіль, добавте воду і замісіть тісто. Воно повинно бути дуже м’яким. Розділіть його на кульки. Щоб запобігти прилипання, змочуйте руки сумішшю води та олії.
Зробіть начинку. Змішайте натерту моцарелу з нарізаним кубиками перцем халапеньо і запечений гарбуз. Перемішайте. Кульки тіста розплескайте та викладіть по одній чайній ложці начинки. Закрийте її тістом, щоб начинка опинилася всередині, а потім знову розплескайте.
Розігрійте пательню і обсмажте пупуси, додаючи трохи олії по 4-6 хвилин з кожного боку. Подавайте разом з куртидо, сальсою та шматочками лайма.
Поради: з начинкою для пупусів можна експериментувати. Це може бути тушковане м’ясо або овочі, пюре з квасолі чи просто сир з зеленню. Використовуйте сир високої якості, який добре плавиться.
