Осінні страви завжди відрізняються своїм неповторним ароматом, смаком та ситністю, адже в їх приготуванні використовують сезонні овочі та фрукти, зокрема гарбуз, коренеплоди, яблука та груші. Вони додають атмосферні нотки, які зігрівають душу й організм. Наприклад, сливи є універсальним додатком до багатьох страв, у тому числі і до м’яса, що відкриває безмежні можливості для креативу.
Фрикадельки – це ще одна універсальна страва, яку обожнюють як дорослі, так і малеча. Поєднуючи ці два інгредієнти, ви отримаєте справжню осінню кулінарну шедевр. Спробуйте використати не лише курячий або телячий фарш, а й баранину. Це додасть страві нових глибин смаку. Додавши трохи пікантних спецій, ви зможете приготувати страву на рівні з кращими ресторанами, порадувавши свою родину або друзів. Отже, розпочнемо готування.
Липкі фрикадельки з баранини зі сливами
Вам знадобиться:
- баранина – 500 г
- насіння фенхелю – 2 ч.л.
- часник – 2 зубчики
- сливи – 5 шт.
- яблучний оцет – 1 ст.л.
- сік лимона – 3 ст.л.
- оливкова олія
- м’ята – 3 гілочки
- червоний перець чилі – 1 шт.
- сіль – 2 ч.л.
- чорний перець – 1/2 ч.л.
Як готувати:
Баранину потрібно ретельно промити та прокрутити через м’ясорубку. Отриманий фарш викладіть у миску і додайте фенхель, подрібнений часник, чорний перець і сіль. Добре перемішайте та сформуйте невеличкі кульки.
На середньому вогні розігрійте оливкову олію в пательні. Викладіть фрикадельки в один шар та обсмажте їх з усіх боків. Поки фрикадельки готуються, очистіть сливи від кісточок та наріжте кожну на шість частин.
Додайте сливи до пательні з фрикадельками, полийте оцтом та лимонним соком. Обережно струсніть сковороду, щоб перевернути м’ясні кульки. Готуйте ще 6-8 хвилин, потім додайте подрібнений перець чилі та листочки м’яти. Смачного!
Поради: у фарш можна додати розмарин, чебрець або корицю – це допоможе зняти специфічний аромат м’яса. Сливи можна замінити на персики чи нектарини. Також підходить чорнослив для більш вираженого аромату. Страва буде смачною з відвареним рисом або спагеті.
