5 квітня народився ексучасник студії “Квартал 95” Денис Манжосов. Він любить їсти гранатовий салат. А отже з такої нагоди приготуємо салат із зернями граната.
– Яка ваша найулюбленіша Новорічна страва?, – запитали якось артиста. – Обов’язково, звичайно, олів’є і шампанське, гранатовий салат, – відповів Денис. Останній і приготуємо.
Рецепт із гранатом та горіхом сподобається всім прихильникам здорового харчування. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Салат з гранатом та горіхами
Вам знадобиться:
- Яловичина – 200 г.
- Кукурудза консервована – 150 г.
- Грецькі горіхи, очищені – 70 г.
- Яйця – 3 штуки.
- Картопля – 2 штуки.
- Морква – 1 штука.
- Гранат – 1 штука.
- Майонез – 3-4 столові ложки.
- Сіль – до смаку.
- Зелена цибуля – 2 пера.
- Харчова плівка.

Як готувати:
Відваріть м’ясо, овочі й яйця в підсоленій воді, остудіть. Ядра горіхів підсушіть на пательні чи в мікрохвильовці. Вистеліть велукий салатник двома шарами харчової плівки.
На дно салатника викладіть моркву, натерту на тонкій тертці, притисніть до дна і змастіть щаром майонезу. Горішки пересипте в пакет, перебийте до крихти і всипте до моркви – другим шаром. Також присмачте майонезом.
Поверх – консервована кукурдза, з якох слід завчасно злити рідину. На кукурудзу викладіть яйця, подрібнені на тертушці, з сіллю та майонезом до смаку.
На яйця викладіть шар відвареної яловичини, зволожте майонезом. Завершальним шаром йде натерта картопля. Утрамбуйте її для стійкості конструкції.
Порада від Інформатора: за допомогою пласкої тарілки переверніть салатник та відокремте плівку. Декоруйте салат зернятами гранату, зеленою цибулею й кукурудзою. Смачного!