Млинці роті джала: зустрічаємо Масляну по-малайзійські

В цьому році 1 і 2 березня українці відзначають кінець Масляного тижня. До цього дня традиційно готували страви з молока та яєць. Вареники з сиром, з маслом і сметаною, млинці, які начиняли сиром, перетертим із яйцем, сирники і сирні баби. Варили локшину й галушки. Робили багато ряжанки, колотуху, розтиранку, молочні каші і молочний кисіль.

Але у нас сьогодні екзотична страва: Роті Джала святкові малайзійські млинці. «Джала» перекладається як «сітка рибалки». Тому ці млинці роблять з дірками, із додаванням ароматних прянощів і спецій. Подають із різними соусами, а з основними стравами – у вигляді хліба.

Рецепт малайзійських млинців сподобається всім шанувальникам екзотичних страв! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

«Джала» перекладається як «сітка рибалки».

Роті Джала святкові малайзійські млинці

Вам знадообиться:

  • 2 яйця (для млинців);
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 1 ч. л. солі;
  • 240 г пшеничного борошна;
  • 200 г відвареної курятини;
  • 3 шт. пір’ я зеленої цибулі;
  • 1 відварена морква;
  • 1 яйце (для начинки);
  • спеції;
  • соєвий соус;
  • рослинна олія.
Щоб млинці вийшли дірявими, використовують спеціальну пластикову ємність з отворами.
Щоб млинці вийшли дірявими, використовують спеціальну пластикову ємність з отворами.

Як готувати:

В миску вливаємо вершки і воду. Додаємо яйця, спеції і просіяне борошно. Перемішуємо, залишаємо на 15 хв.

Для начинки подрібнюємо моркву і цибулю, додаємо курятину, соєвий соус і спеції. Обсмажуємо на пательні з олією, заливаємо взбитим яйцем, щоб начинка не вивалювалася.

В пластикову пляшку наливаємо тісто (за допомогою мірної склянки з носиком). В кришці робимо три невеликі отвори. Розігріваємо сковорідку, додаємо декілька крапель олії. Обережно, але швидко наливаємо порцію тіста, формуючи ажурний малюнок.

Обсмажуємо до золотистості і перегортаємо на інший бік. Важливо не надто пересмажити млинці, інакше вони стануть крихкими і їх буде важко скрутити в трубочку.

Обсмажуємо всі млинці. Начинку нарізаємо на смужки і огортаємо млинцем. Подаємо з улюбленим соусом.

Порада від Інформатора: оригінальні роті джала подають із соусом карі або соусом кімчі. Але ви можете зробити з них десерт, зробивши начинку з банана і полив шоколадом.

Джерело