В цьому році 1 і 2 березня українці відзначають кінець Масляного тижня. До цього дня традиційно готували страви з молока та яєць. Вареники з сиром, з маслом і сметаною, млинці, які начиняли сиром, перетертим із яйцем, сирники і сирні баби. Варили локшину й галушки. Робили багато ряжанки, колотуху, розтиранку, молочні каші і молочний кисіль.
Але у нас сьогодні екзотична страва: Роті Джала святкові малайзійські млинці. «Джала» перекладається як «сітка рибалки». Тому ці млинці роблять з дірками, із додаванням ароматних прянощів і спецій. Подають із різними соусами, а з основними стравами – у вигляді хліба.
Рецепт малайзійських млинців сподобається всім шанувальникам екзотичних страв! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Роті Джала святкові малайзійські млинці
Вам знадообиться:
- 2 яйця (для млинців);
- 1 ч. л. куркуми;
- 1 ч. л. солі;
- 240 г пшеничного борошна;
- 200 г відвареної курятини;
- 3 шт. пір’ я зеленої цибулі;
- 1 відварена морква;
- 1 яйце (для начинки);
- спеції;
- соєвий соус;
- рослинна олія.

Як готувати:
В миску вливаємо вершки і воду. Додаємо яйця, спеції і просіяне борошно. Перемішуємо, залишаємо на 15 хв.
Для начинки подрібнюємо моркву і цибулю, додаємо курятину, соєвий соус і спеції. Обсмажуємо на пательні з олією, заливаємо взбитим яйцем, щоб начинка не вивалювалася.
В пластикову пляшку наливаємо тісто (за допомогою мірної склянки з носиком). В кришці робимо три невеликі отвори. Розігріваємо сковорідку, додаємо декілька крапель олії. Обережно, але швидко наливаємо порцію тіста, формуючи ажурний малюнок.
Обсмажуємо до золотистості і перегортаємо на інший бік. Важливо не надто пересмажити млинці, інакше вони стануть крихкими і їх буде важко скрутити в трубочку.
Обсмажуємо всі млинці. Начинку нарізаємо на смужки і огортаємо млинцем. Подаємо з улюбленим соусом.
Порада від Інформатора: оригінальні роті джала подають із соусом карі або соусом кімчі. Але ви можете зробити з них десерт, зробивши начинку з банана і полив шоколадом.