Монатік сумує за стравою з Луцька: такого зараз не купиш

1 квітня народився популярний український поп-співак і хореограф Дмитро Монатік. Він якось зазнавався, що обожнює тістечка “Доміно”, яких, на превеликий жаль артиста, більше не продають. 

“Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з’їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або “Картоплю”, або “Доміно”, причому обов’язково дві штуки. “Доміно” – це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема. Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам’ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а “Доміно” ні”, – поскаржився Монатік.

Рецепт тістечка “Доміно” сподобається всім любителям солодкого і десертів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Дмитро Монатік любить попоїсти, й зокрема солоденьке!

Тістечка “Доміно”

Вам знадобиться:

Рецепт бісквіту:

  • Яйця – 7 штук.
  • Цукор – 210 г.
  • Сіль – дрібка.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик. 
  • Кукрудзяний крохмаль – 30 г.
  • Борошно – 180 г.

Крем шарлотт:

  • Молоко – 120 г.
  • Яйце – 1 штука.
  • Цукор – 170 г.
  • Вершкове масло, жирне – 200 г.
  • Коньяк – 1 десертна ложка.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Сироп:

  • Вода – 120 г.
  • Цукор – 80 г.
  • Коньяк – 1 десертна ложка.

Помадка:

  • Цукор – 450 г.
  • Вода – 150 г.
  • Лимонний сік – 0,5 чайної ложки.
  • Какао – 2 чайні ложки.
Доміно: улюблені тістечка Дмитра Монатіка 2
Цими тістечками можна грати в гру за чаєм чи кавою!

Як готувати: 

Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм’якшене вершкове масло на невеликі шматочки.

Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.

Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.

Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці. 

Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з’єднайте, а зверху офоміть у стилі, наведеному нижче. Смачного!

Порада від Інформатора: використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку – по 150 г. 

Джерело