1 квітня народився популярний український поп-співак і хореограф Дмитро Монатік. Він якось зазнавався, що обожнює тістечка “Доміно”, яких, на превеликий жаль артиста, більше не продають.
“Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з’їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або “Картоплю”, або “Доміно”, причому обов’язково дві штуки. “Доміно” – це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема. Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам’ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а “Доміно” ні”, – поскаржився Монатік.
Рецепт тістечка “Доміно” сподобається всім любителям солодкого і десертів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Тістечка “Доміно”
Вам знадобиться:
Рецепт бісквіту:
- Яйця – 7 штук.
- Цукор – 210 г.
- Сіль – дрібка.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Кукрудзяний крохмаль – 30 г.
- Борошно – 180 г.
Крем шарлотт:
- Молоко – 120 г.
- Яйце – 1 штука.
- Цукор – 170 г.
- Вершкове масло, жирне – 200 г.
- Коньяк – 1 десертна ложка.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Сироп:
- Вода – 120 г.
- Цукор – 80 г.
- Коньяк – 1 десертна ложка.
Помадка:
- Цукор – 450 г.
- Вода – 150 г.
- Лимонний сік – 0,5 чайної ложки.
- Какао – 2 чайні ложки.
Як готувати:
Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм’якшене вершкове масло на невеликі шматочки.
Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.
Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.
Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці.
Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з’єднайте, а зверху офоміть у стилі, наведеному нижче. Смачного!
Порада від Інформатора: використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку – по 150 г.