На Позняках у Києві відкривається великий гастрономічний простір «Київ Їжа»

На проспекті Бажана вже видно готовий фасад із великими літерами “Київ Їжа”, а всередині триває облаштування просторих фуд-зон і барів. Незабаром на гастрономічній карті столиці з’явиться великий гастропростір площею понад 8 тис кв м. Цього разу зміни відбудуться в лівобережній частині Києва, і вони обіцяють бути значущими.

У Дарницькому районі столиці готують до відкриття новий гастромаркет “Київ Їжа”, згідно з інформацією Української ради торговельних центрів. Будівля поряд зі станцією метро “Позняки” вже на фінішному етапі — спорудження завершене на 90%, а відкриття заплановане на кінець 2025 або початок 2026 року. Простір займає понад 8 тис кв м і стане першим проєктом цього масштабу на Лівому березі.


На другому поверсі гастропростору облаштовують паркінг, заїхати на який можна з проспекту Бажана

Організатори стверджують, що концепція “Київ Їжа” об’єднує авторські кухні з різних країн, сучасний фуд-хол, фермерські продукти, коктейль-бари та ресторани. Частина приміщень запланована для фреш-маркету зі свіжими овочами, фруктами, м’ясом, рибою та молочними продуктами. Простір орієнтований як на щоденних покупців, так і на тих, хто бажає провести час із друзями чи насолодитися улюбленою стравою наодинці.

Генеральний директор компанії RDA Андрій Лотоцький зазначив, що “Київ Їжа” стане принципово новим форматом для Лівого берега й не матиме прямих конкурентів. Тут працюватимуть як відомі ресторани, так і нові гастрономічні проєкти. Окремою перевагою стане паркінг, розташований на верхньому поверсі, в який можна буде заїхати прямо з проспекту Бажана.

рест 2
Організатори фуд-холу розраховують на 20-25 тисяч відвідувачів щодня

Проєкт активно шукає орендарів: через Instagram і застосунок Expirenza вже триває набір шеф-кухарів, рестораторів, кав’ярень, фермерів і брендів стріт-фуду. На офіційних візуалізаціях і знімках з місця видно готові інтер’єри з дерев’яними столами, барними зонами, озелененням та впізнаваним брендингом, зокрема, з фірмовим написом “Київ Їжа” і зображенням символа-їжака. У майбутньому обіцяють повідомити про одного з ключових “якорів” гастромаркету, який стане додатковим магнітом для залучення відвідувачів.

За оцінками команди управління, гастропростір може приймати в середньому від 20 до 25 тисяч відвідувачів щодня. Таке навантаження стане можливим завдяки зручному розташуванню поряд із метро, щільній забудові району та зацікавленості до нового гастроформату.

У Києві пропонують “Велюр” Тищенка та “невдалий” Rezept: які заклади не витримали кризи

Нещодавно стало відомо, що у центрі Києва продається приміщення ресторану Emerald, де раніше працював заклад “Велюр” Миколи Тищенка. Воно розташоване у царському будинку, має преміальний ремонт та вже готове приймати гостей. Також, тут облаштована VIP-кімната з ліфтом.

Окрім того, на вул. Липській у центрі Києва виставлено в оренду приміщення, яке раніше займав монобар-ресторан Rezept. Він працював тут з жовтня 2020 року, маючи на увазі власний алкоголь і авторські коктейлі. Але, на жаль, повноцінним рестораном заклад не зміг стати через малий метраж — площа головного приміщення складала лише 35 кв.м.