9 червня народилась американська акторка театру й кіно, сценаристка, кінорежисерка Наталі Портман. Вона стала вегетаріанкою у 8 років, виключивши м’ясо зі свого раціону. Пізніше вона перейшла на веганство, відмовившись від усіх продуктів тваринного походження.
Проте у 2011 році, під час вагітності, акторка тимчасово повернулася до вегетаріанської дієти, вживаючи яйця та молочні продукти. Після вагітності Наталі Портман знову повернулася до веганства, і вона та її діти дотримуються цієї дієти й сьогодні. Актриса та продюсерка нового документального фільму “Їсти тварин” поділилася одним зі своїх улюблених веганських рецептів. І це – літнє рагу з овочами.

Рецепт рагу від Наталі Портман сподобається всім, хто слідкує за фігурою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Літнє рагу з нуту та кабачків від Наталі Портман
Вам знадобиться:
- Оливкова олія – 2 столових ложки.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелений кабачок – 1 штука.
- Банка цілих очищених помідорів – 1 штука.
- Банка нуту – 1 штука.
- Сіль – 2 чайні ложки.
- Мелений червоний перець – до смаку.
- Подрібнена свіжа петрушка – 2 столові ложки.
- Гарячий рис – для подачі.

Як готувати:
Розігрійте олію у великій сковороді на середньо-сильному вогні. Додайте часник і кабачки. Готуйте, часто помішуючи, доки часник не запашить, приблизно одну хвилину. Додайте помідори, злегка розминаючи їх тильною стороною дерев’яної ложки.
Додайте нут, сіль і червоний перець. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до середньо-слабкого та тушкуйте, періодично помішуючи, доки трохи не загусне та не стане схожим на рагу за текстурою – десь впродовж 25-30 хвилин. Зніміть з вогню, прикрасьте петрушкою. Подавайте з гарячим рисом.
Порада від Інфомратора: замініть нут консервованою квасолею – від цього страва не втратить, смачного!