Спагетті з мітболами вважається традиційною стравою італійського походження. Ця кулінарна класика завоювала популярність у багатьох куточках світу і має безліч варіантів приготування — від домашнього до елегантного ресторанного. Цю страву полюбляють не лише гурмани, а й зоряні особистості, серед яких відомий актор Сильвестр Сталлоне.
6 липня американський актор, режисер і сценарист Сильвестр Сталлоне відзначає свій день народження — йому виповнилося 79 років. Він став культовою фігурою в світі кіно, особливо в жанрі бойовиків, завдяки своїм знаковим ролям — Джону Рембо та Роккі Бальбоа, які зробили його всесвітньо відомим. Таку популярність вимагає від актора бездоганного вигляду.
Окрім регулярних фізичних навантажень, він дотримується спеціального харчування, до якого входять тваринні білки (курка, риба, яйця), складні вуглеводи (коричневий рис, батат), корисні жири (авокадо, горіхи) й овочі. Проте іноді Сильвестр Сталлоне дозволяє собі відступити від цього меню — його улюбленою кухнею є італійська. Він справжній поціновувач спагетті з мітболами, сиром та томатним соусом. Ми підготували для вас чудовий рецепт цієї страви, щоб ви могли приготувати її та насолоджуватися, переглядаючи улюблені фільми з його участю.
Спагетті з фрикадельками і томатним соусом
Вам знадобиться:
- спагетті – 500 г
- яловичий фарш – 350 г
- яйце – 1 шт
- цибулина – 1 шт
- пармезан – 170 г
- панірувальні сухарі – 1/4 склянки
- петрушка – 1 пучок
- часник – 3 зубчики
- помідори у власному соку – 2 банки
- оливкова олія – 2 ст.л.
- лавровий лист – 2 шт
- сіль
Як готувати:
Спочатку поставте каструлю з водою на вогонь, щоб закип’яти. Поки вода закипає, приготуємо фрикадельки та соус. Налийте трохи олії у велику сковороду та нагрійте її. У великій мисці змішайте яловичий фарш, додайте пармезан, подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, яйце, сіль та перець. Все добре перемішайте.
Коли олія розігріється, сформуйте з отриманої суміші невеликі фрикадельки і викладіть їх на сковороду. Вирішуйте, як удобніше: руками чи ложками. Обсмажуйте їх 5-6 хвилин, потім переверніть. Поки фрикадельки смажаться, наріжте цибулю і подрібніть часник, виклавши їх по боках сковороди.
Коли фрикадельки підрум’яняться, додайте до сковороди помідори разом з їхнім соком та лавровий лист. Зменшіть вогонь до мінімуму, щоб страва не смажилась, а тушкувалась, накривши кришкою. В цей час ваша вода вже закипіла, можете відварити спагетті до стану аль-денте відповідно до інструкції. Коли вони будуть готові, злийте воду.
У каструлю зі спагетті викладіть половину томатного соусу, залишивши фрикадельки в сковороді. Добре перемішайте. Розкладіть по тарілках, зверху викладіть фрикадельки та решту соусу, посипте тертим пармезаном. Смачного!
Порада від Інформатора: якщо хочете, замість консервованих помідорів використовуйте свіжі, обшпарені окропом, знявши з них шкірку та подрібнивши. Це додасть соусу ще більш насичений смак.