Не бійтеся готувати ікряники по-летичівськи, вони не з кабачкової ікри

Ми всі звикли до того, що котлети зазвичай готують з м’ясного фаршу, але існують і більш цікаві варіанти. Наприклад, основою для даної страви може слугувати ікра риби. Так звані ікряники виходять неймовірно ніжними всередині та хрусткими зовні. Оскільки ікра риб є багатим джерелом білка, омега-3 жирних кислот, вітамінів (A, D, E, групи B) та мінералів, вони також дуже корисні.

Відомий хмельницький шеф-кухар Артем Блаута з радістю поділився власним рецептом ікряників. За його словами, ця «непоказна страва» має потенціал стати частиною високої кухні, важливо лише правильно їх приготувати. І це досить просто, якщо знати секрети шефа, якими він охоче ділився.

Ікряники по-летичівськи


Готуються швидко та легко.

Вам знадобиться:

  • 200–300 г рибної ікри (короп, щука або інша прісноводна риба)
  • 1 середня цибулина
  • 1–2 яйця
  • 2–3 ст. ложки пшеничного борошна
  • сіль, перець — за смаком
  • олія для смаження
  • зелень (за бажанням)

Приготування:

Ікру уважно очистіть від плівок та промийте. Перекладіть у велику миску. Туди ж додайте дрібно нарізану або натерту на терці цибулю, яйця, сіль, перець та борошно. Перемішайте, щоб вийшла густа маса. Сформуйте невеликі котлетки.

На вогонь поставте сковороду і наліть трохи олії. Коли вона добре розігріється, викладіть котлетки. Якщо маса вийшла не дуже густа, то можете викладати її ложкою на сковороду, наче оладки. Обсмажте на середньому вогні з обох сторін до золотистої скоринки.

Ікряники подають гарячими зі сметаною або пісною заправкою (обсмажена нарізана пір’ям цибуля).

Порада від Інформатора: покращити смак ікряників можна, додавши до них подрібнену зелень, а ніжності та легкої кислинки надасть лимонний сік, доданий до маси.