Є безліч варіантів приготування салатів – від простих до складніших. У рецепти включаються різноманітні овочі, фрукти, м’ясо, риба, морепродукти, зелень та багато іншого. В Україні і в багатьох інших країнах вельми популярні салати з оселедцем. Ця риба чудово комбінується з багатьма продуктами, додаючи салату неперевершений смак.
Одна з рецептів салату, основою якого слугує оселедець, була представлена блогеркою Кароліною Натальчук. Приготування не складне, проте він надзвичайно смачний. Окрім цього, салат корисний, адже оселедець містить вітамін D та Омега-3 жирні кислоти, які сприятливо впливають на кістки, мозок, серце та судини.
Необхідні інгредієнти:
- картопля варена – 4 шт.
- оселедець – 1 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- консервований горошок – 200 г
- консервовані огірки – 4 шт.
- гірчиця у зернах – 1 ч.л.
- сіль та мелений чорний перець
- олія
Як приготувати:
Варіть картоплю і очищайте її від шкірки, нарізаючи на маленькі кубики. Також наріжте консервовані або малосольні огірки. Витягніть всі кісточки з оселедця і наріжте на дрібні кубики. Усі інгредієнти помістіть у велику миску.
Додайте консервований горошок, дрібно нарізаний кріп і зелену цибулю. Приготуйте заправку окремо. Для цього використайте олію, сіль, гірчицю у зернах і чорний мелений перець. Всі складові добре перемішайте та додайте до салату. Все ще раз перемішайте. Салат готовий, приємного апетиту!
Порада від Інформатора: якщо оселедець заздалегідь замочити в молоці на кілька годин, то він буде м’якшим та смачнішим.