На шостому поверсі київського ЦУМу, де розташована фудзона універмага, відкрився новий бар Kyi. Назва знайома поціновувачам коктейлів на основі однойменної горілки, присвяченій Києву. Новий заклад створений у форматі bar&shop, тож, тут можна насолодитися улюбленим напоєм на місці, або ж взяти готовий у пляшці чи банці з собою, або навіть “скласти” його вдома, придбавши у барі необхідні інгредієнти.
Про відкриття та безмежні можливості для поціновувачів коктейлів новий заклад повідомив на своїй сторінці в Instagram. Мета власників – просувати якісний український продукт, а головні “зірки” бару – горілка, що розроблена як основа для коктейлю та RTD-коктейлі. Це вже готові до вживання напої у пляшках чи банках, які можна взяти із собою куди завгодно.
І це, звісно, дуже зручно, тим більше, що коктейлі у пляшках нічим не поступаються тим, що готуються в барі. Хоча є небезпека для депутатів Київради, які частенько “заглядають” до ЦУМу на обід – бляшанки з коктейлями на вигляд нічим не відрізняються від звичайних безалкогольних напоїв. І можлива спокуса непомітно “хильнути” одну-дві банки у перерві між засіданнями – з непередбачуваними наслідками для депутатської роботи та життя столиці.
Щодо тих, хто віддає перевагу коктейлям у барі, в меню є чіпси власного виробництва, поліський шовдарь з печеним буряком та крем-фрешем, рибний мус із сома з мідіями конфі та крекером з льоном, закуски та паштети. Ціни на коктейлі чималі: “KYIV Sour” на місці або в банці коштує 220 грн, а пляшка об’ємом 0,5 л коктейля “Aviation” – 695 грн, чарка горілки – 66 грн. До речі, незабаром у барі з’являться і безалкогольні коктейлі – для непитущих та депутатів на роботі.
У Києві відкривають більше тайських і японських ресторанів
Як розповідав Інформатор, у найбільш відвідуваних місцях Києва відкривають тайські, японські та загалом паназійські заклади, це може свідчити про певну зміну смаків містян. Доля ресторанів із паназійською кухнею серед усіх закладів, що відкривають у Києві останнім часом, досить висока. Так, лише у грудні 2024 року у Києві почали роботу декілька досить цікавих закладів: ми вже розповідали про “Китайський привіт” на Подолі від Міші Кацуріна. Але він не був єдиним рестораном азійської кухні, що відкрився у столиці “під ялинку”.
Таком ми писали, що у середмісті Києва відкрився таємничий бар “Люмен”, до якого не так просто потрапити. Заклад працює у форматі speakeasy, який передбачає відсутність вивіски та прихований вхід, куди нібито складно зайти випадковим людям із вулиці.
Заклад розташований у тій самій будівлі, що й популярний клуб Squat 17b, тільки на другому поверсі. Він не має вивіски, тож, треба шукати логотип “Люмену” – метелика, поруч з яким є дзвінок.