Ненависну перловку можна приготувати смачно – і ця страва буде не каша

Перловка, яку багато людей недооцінюють та вважають непридатною для їжі, насправді є дуже корисною і поживною крупою. Вона містить велику кількість вітамінів, мінералів та клітковини, а також лізин, який сприяє синтезу колагену, завдяки чому шкіра стає більш пружною та еластичною. Крім того, перловка допомагає покращити імунітет і позитивно впливає на серцево-судинну систему. Це – звичайна крупа, але вона недорога і є справжнім скарбом.

Перловка насичена складними вуглеводами, які гарантують тривале відчуття ситості та енергії. Навіть вода, що залишилася після варіння крупи, є корисною. Ця крупа є універсальною та гармонійно поєднується з багатьма продуктами. Перловка може бути як основною стравою, так і гарніром до супів, запіканок та салатів. Вона чудово смакує з різноманітними овочами, особливо запеченими. Тож, давайте спробуємо один з простих, але смачних та поживних рецептів, який дозволить вам поглянути на перловку новими очима.

Салат із запечених овочів та перловки

Салат надасть вам відчуття ситості на тривалий час.

Вам знадобиться:

  • перлова крупа – 400 г
  • червона цибуля – 2 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • баклажан – 1 шт.
  • помідори – 300 г
  • зелена стручкова квасоля – 200 г
  • м’ята, базилік, петрушка, орегано, кріп – по 1 пучку
  • цедра лимона – 1 ч.л.
  • червоний винний оцет – 1 ч.л.
  • оливкова олія
  • сіль

Як готувати:

Наріжте цибулю та червоний перець напівкільцями, а баклажани – товстими смужками. Помідори наріжте великими кубиками. Розігрійте духовку до 180°C, викладіть овочі на лист для запікання та полийте чотирма столовими ложками оливкової олії, додайте сіль та ретельно перемішайте. Запікайте протягом 25 хвилин, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими і золотистими.

Тим часом відваріть перловку в великій кількості підсоленої води протягом 15-20 хвилин або до стану “аль-денте”. Злийте воду та викладіть кашу на тарілку, щоб вона трохи охолола. Подрібніть зелень та помістіть у велику миску. Додайте цедру лимона, 3 столових ложки оливкової олії та червоний винний оцет.

До зелені додайте перлову крупу, запечені овочі та стручкову квасолю (якщо використовуєте), і добре перемішайте. Смачного!

Порада від Інформатора: для різноманітності смаку салату можна додати м’який сир (фета чи рикота), оливки або консервований тунець. Також підійдуть смажений халумі, свіжі огірки або обсмажені гриби.