Багаторазова переможниця вокальних конкурсів та фестивалів, українська співачка Марина Одольська 25 листопада святкує свій ювілей – їй виповнилось 50 років. Вона стала зіркою, що зійшла з “Території А”. Останнім часом творчість співачки зазнала змін, а з початку повномасштабного вторгнення РФ Марина зосередилася на волонтерській діяльності.
Марина Одольська виховує чотирьох дітей і дотримується здорового способу життя, приділяючи увагу спорту і збалансованому харчуванню. Вона любить овочеві страви і навіть має свій рецепт дієтичних пиріжків. Ці ласощі стали улюбленими для її дітей, особливо завдяки броколі.
Приготувати ці пиріжки досить просто, а інгредієнти є доступними, тому давайте спробуємо їх зробити.
Пиріжки з броколі і томатами від Марини Одольскої
Що вам знадобиться:
Для тіста
- борошно житнє – 2 склянки
- борошно пшеничне – 1 склянка
- розпушувач – 10 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1,5 ст. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- вода – 150 мл
Начинка
- томати – 400 г
- броколі – 350 г
- волоські горіхи – 1/2 склянки
Для соусу
- яйця – 2 шт.
- натуральний йогурт – 250 г
- молоко – 50 мл
- твердий сир – 75 г
- сіль та перець за смаком
Приготування:
У великій мисці змішайте житнє борошно з розпушувачем. Додайте воду, яйце, сіль і цукор. Ретельно все перемішайте. Поступово додайте пшеничне борошно і замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку та залиште на кілька годин.
Поки тісто відпочиває, очистіть томати від шкірки та насіння, наріжте їх невеликими шматочками, а броколі розберіть на суцвіття. Обсмажте горіхи на пательні та подрібніть їх. Для соусу візьміть натуральний йогурт і викладіть його у миску, додайте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир. Ретельно все перемішайте.
Тепер починайте формувати пиріжки. Розділіть тісто на частини та розкатайте в тонкий пласт. Зробіть з нього “тарілочки” для начинки та викладіть на деко, вистелене пергаментом. У середину цих “тарілочок” покладіть броколі, томати та обсмажені горіхи, залийте соусом. Поставте в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.
Коли пиріжки будуть готові, дістаньте їх з духовки та посипте натертим сиром. Поверніть назад у духовку на ще 5 хвилин, щоб утворилася хрустка сирна скоринка.
Корисні поради: пиріжки можна формувати як маленькі порційні, так і на все деко. Для покращення смаку рекомендовано додати ароматні спеції: базилік, орегано, чебрець або розмарин. Обсмажена цибуля та часник також додадуть виразного смаку.
