Корейська кухня вражає різноманіттям овочів і морепродуктів, що робить її збалансованою. Проте основним продуктом є рис. Ця кухня відзначається багатою смаковою палітрою, з переважанням гостроти та пікантності. Однією з найпопулярніших страв у Кореї є бібімбап.
Ця страва, що означає “змішаний рис”, може подаватися як гарячій, так і холодній. Традиційно вона складається з рису, овочів, м’яса, яйця та пасти з гострого перцю. Але вона дуже універсальна і має безліч варіантів. Ось один з них, який ви можете приготувати і насолодитися з родиною чи друзями.
Бібімбап з місо та арахісовим соусом
Вам знадобиться:
Для страви:
- баклажан – 1 шт.
- перець червоний – 1 шт.
- перець зелений – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- морська сіль – 1 ч.л.
- білий рис – 200 г
- яйця – 4 шт.
- кунжут і арахіс
Для соусу:
- арахісове масло – 65 г
- білий місо – 25 г
- лайм – 1 шт
- пластівці чилі – 1 ч.л.
Як готувати:
Розпочніть з підготовки овочів. Почистіть та наріжте баклажани і перці на шматочки розміром 1,5–2 см. Викладіть овочі на деко, збризніть оливковою олією і посоліть. Випікайте у попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 30 хвилин.
Тим часом висипте рис у каструлю та додайте 400 мл води, поставте варити. Або можна приготувати у мікрохвильовці: налийте кип’яток на рис і залиште в печі на 11 хвилин, закривши миску кришкою.
Переходьте до приготування соусу. У блендер помістіть арахісове масло, місо, сік лайма, пластівці чилі та 50 мл окропу. Змішайте до однорідної маси. Відваріть яйця протягом 4–5 хвилин, щоб жовтки загусли. Очистіть їх від шкарлупи.
Для подачі беріть велику плоску тарілку, викладіть рис, зверху запечені овочі та розрізані навпіл яйця. Полийте соусом та посипте кунжутом або солоним арахісом. Смачного!
Поради: у цій страві овочі можна варіювати. Відмінно підійдуть кабачки, морква, шпинат, паростки сої, гриби, дайкон тощо. Також можете додати відварену яловичину чи курку, або тофу. Як соус підійдуть соєвий або кунжутна олія.
