Перевірений спосіб ідеально приготувати картоплю

26 квітня у східнослов’янських країнах, а також у Франції, Бельгії, Німеччині відзначають День варіння картоплі. Коли у XVI столітті картопля потрапила у Європу, її не одразу прийняли як їстівну рослину. Перш ніж картопля стала так званим другим хлібом та набула народної популярності та любові, знадобились десятки років.

Тепер же складно уявити меню європейців без цієї страви. Її печуть, варять, смажать, товчуть, додають в салати та начинки тощо. Тож, сьогодні ми приготуємо ідеальну смажену молоду картоплю!

Молода картопля, як випливає з назви, є першою з ранніх сортів картоплі, що з’являється щороку – тією, що має тонку, паперову шкірку, котру можна стерти нігтем. Першу та найменшу краще готувати на пару та змащувати маслом або олією.

На ній насправді недостатньо шкірки, щоб вона стала хрусткою, але трохи більша чудово для цього підходять. Адже це лише посилює її злегка горіховий смак!

Рецепт молодої картоплі сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Смажена молода картопля 

Вам знадобиться:

  • Молода картопля – 500 г.
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Сіль – до смаку.
Ось така чудова страва вийде із молодої картоплі за цим рецептом.

Як готувати: 

Готуйте на пару до повної готовності – приблизно 15 хвилин для молодої картоплі. Або ж покладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою, добре посоліть, доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні до повної готовності. Злийте воду та поверніть каструлю на вогонь, щоб картопля просушилася перед запіканням.

Тим часом розігрійте духовку до 200C та форму для запікання, наповнену лише достатньою кількістю олії, щоб покрити дно.

Викладіть приготовану на пару картоплю на дошку та злегка розімніть кожну виделкою, але лише так, щоб ви чули, як шкірка тріскається, і не так сильно, щоб вона розламалася.

Вийміть гарячу форму з духовки. Поставте її на слабкий вогонь на плиті, щоб жир залишався теплим, поки ви по черзі обвалюєте кожну картоплину в гарячій олії. Розкладіть картоплю якомога ширше, а потім щедро приправте сіллю.

Запікайте 20 хвилин або до насиченого золотисто-коричневого кольору знизу – більша картопля може готуватися довше, потім переверніть і запікайте ще 10 хвилин. Подавайте одразу.

Порада від Інформатора: намагайтеся знайти картоплю приблизно однакового розміру, щоб зберегти всю її шкірку цілою під час приготування на пару. Якщо ж якась картопля справді велика, розріжте її навпіл.

Джерело