26 вересня український політик, державний діяч та підприємець Петро Порошенко святкує своє 60-річчя. Колишній президент України славиться вольовим характером і стриманістю. Проте це лише в публічному житті. У домашніх умовах він цілком невимогливий, навіть у питанні їжі. Як розповіла його дружина Марина Порошенко, політик не має бажання щодо розкішних страв на обід, таких як фуа-гра чи краби.
Серед улюблених страв Петра Олексійовича – гречка та котлети. Так, звичайні, що нагадують дитинство. Головна умова – щоб каша була розсипчастою, а котлети соковитими. Можливо, тому він також любить “президентські котлети”, які готують, начебто, в “шубі” з картоплі. Вони виходять надзвичайно смачними завдяки хрусткій скоринці та соковитій начинці з фаршу. Попри свою звучну назву, рецепт цих котлет досить простий. Тож давайте спробуємо їх приготувати!
Президентські котлети в картопляній шубі
Вам знадобиться:
- свинячий фарш – 300 г
- цибуля – 0,5 шт.
- часник – 1 зубчик
- картопля – 2 шт.
- яйце куряче – 1 шт.
- борошно – 2 ст.
- олія
- сіль та перець
Як готувати:
Приготуйте фарш зі свинини або використайте вже готовий. Додайте до нього подрібнену цибулю та часник. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте до однорідності. Відставте убік.
Очистіть картоплю і натріть її на дрібній тертці, додайте яйце, борошно і сіль. Гарно перемішайте. Перейдіть до формування котлеток. Спершу сформуйте їх з фаршу, а потім накрийте оболонкою з картопляної маси.
Розігрійте сковороду, додайте трохи олії і обсмажуйте котлети на середньому вогні під закритою кришкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки. Смачного!
Поради: для більшої соковитості до м’ясного фаршу можна додати невеликий шматочок білого хліба, вимоченого в молоці. Для особливого аромату рекомендую додати мелений коріандр. Також під час обсмаження можна долити трохи бульйону або води, щоб котлети були ще соковитішими.