Київська гастросцена отримала новий заклад, який зосереджений на унікальності та експериментах. На Великій Васильківській, 136, відкрився новий винний простір VINO PO KOLINO. Він має потенціал сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою і не шукає зайвих рекомендацій.
Наливаторія — так називають себе в закладі — поєднує в собі ресторан-бар і магазин алкогольних напоїв. Простір функціонує щодня з 8:00 до 22:00 і позиціонує себе як місце для свободи смаку. Тут гості можуть самостійно обирати напої у власній наливаторії, спробуючи вина та коктейлі з різних куточків світу, без жодного диктату сомельє.
Але головна гастрономічна особливість закладу — це пінца. Це традиційна римська страва, яка зовні нагадує піцу, але має зовсім інший процес приготування. Тісто виготовляється з кількох видів борошна, а витримка робить основу легкою, хрусткою і менш жирною, ніж у звичайної піци. У VINO PO KOLINO підкреслюють, що вони стали першими в Києві, хто запропонував автентичну італійську пінцу.
Меню пінци створив Андрій Дромов — відомий український шеф-кухар, одесит, телеведучий і гастроінфлюенсер. Його добре знають завдяки телепроєкту “Готуємо разом” та численним кулінарним шоу, де він поєднує традиційні рецепти із сучасними техніками. Дромов є засновником мережі ресторанів the Truffle в Одесі та Дніпрі, бренд-шефом багатьох закладів і автором нових гастропроєктів, зокрема, в Черкасах.
У VINO PO KOLINO він представив кілька варіацій пінци: “Маргарита” з томатами, моцарелою і базиліком, “4 сири” з моцарелою, горгонзолою, камамбером і пармезаном, “4 м’яса” з мортделою, пепероні, беконом і салямі, “Пепероні” з сиром і соковитим соусом, з пашотом і хамоном, “Хамон” із хрусткою основою. Заклад також пропонує десертну пінцу “Солоденька” з бананом, нутеллою та полуницею для ласунів. Цінова політика закладу демократична: пінци коштують від 249 до 399 грн.
До Дня Незалежності в ресторанах Києва готують страви з окупованих регіонів
Інформатор повідомляв, що до Дня Незалежності ресторани Києва об’єдналися навколо душевного проєкту, щоб підтримати вимушених переселенців і зберегти кулінарну пам’ять про українські землі, які нині перебувають під окупацією. У ресторані “Ватра” готують м’ясо по-чабанськи з лівобережної Херсонщини, а в “Канапі” – знамениту Авдіївську кашу, яка увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини України. У “Канапка-барі” – Шахтарський торт з Луганська, а в мережі ресторанів “Барсук” подають караїмські пиріжки з Мелітополя. В “Охоті на овець” – креветки під південним соусом із Бердянська, у “Любчику” – чіберек чір-чір з Маріуполя, а в “Останній Барикаді” – язму та бурму з Криму.
Також ми раніше повідомляли, що у Києві на Подолі відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад знаходиться на вул. Хорива і є другим такого типу у столиці – його “попередник” вже успішно функціонує на Райдужному масиві. У меню також є й інші рибні страви, зокрема, мідії, але саме карасі мають стати магнітом для тих, хто прагне скуштувати річкову рибу.