Польська тенесистка шокувала Вімблдон національною стравою – там не знали, що таке їдять

Цьогорічний сезон полуниці майже добіг кінця, але в магазинах та на базарах ще можна знайти соковиті ягоди. У соцмережах активно поширюється рецепт, в якому головним інгредієнтом є полуниця. А супроводжує її відварена паста. Звучить незвично, але ця страва є традиційною в Польщі.

Цю страву також любить польська тенісистка Іга Свьонтек. Вона має універсальний стиль гри та посідає друге місце в світовому рейтингу одиночного розряду Жіночої тенісної асоціації. Спортсменка поділилась своїми кулінарними вподобаннями після Вімблдонського турніру, зазначивши, що ласкаво сприймає полуницю з макаронами після кожного матчу. Це викликало значне здивування та цікавість до її особи. Давайте спробуємо приготувати цю страву, що запам’яталася тенісистці з дитинства.

Польська полунична паста

Страва з дитинства.

Вам знадобиться:

  • полуниця – 450 г
  • цукор – 1/4 склянки
  • макарони – 340 г
  • йогурт – 1 склянка
  • лимонний соус
  • сіль

Як готувати:

Візьміть каструлю, наповніть водою та поставте на вогонь. Коли закипить, додайте сіль і відваріть макарони (краще обрати спіралі, бантики чи інші види, які мають борозди). Паста повинна бути альденте. Після готовності злийте воду та охолодіть макарони.

Тим часом промийте полуницю, видаліть хвостики і наріжте на тонкі скибочки. Складіть у миску, додайте цукор і добре розімніть толкушкою для картоплі. Долийте йогурт та дайте настоятись на 15-20 хвилин. Потім додайте макарони до суміші і ретельно перемішайте.

Розділіть на порції, прикрасьте шматочками полуниці та лимонним соусом.

Порада від Інформатора: Страва набуде ще кращого смаку, якщо до неї додати кульку морозива. Також можна додати трохи м’яти, це зробить страву легшою та ароматнішою.