27 квітня народився український актор театру та кіно, хореограф Олексій Суровцев, зірка серіалу “Слід”. Він також і відомий зоозахисник, за що отримав призвісько “бородатої котомамулі”. В рамках проєкту “Волонтерська кухня” актор приготував популярну бразильську і португальську страву – фейжоаду. Рецепт фейжоади зі свинини з квасолею сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Фейжоада зі свинини
Вам знадобиться:
- Чорна квасоля – 1 кг.
- Свинина з кісткою – 500 г.
- Смажений бекон – 250 г.
- Ковбаса – 500 г.
- Куряче філе – 500 г.
- Цибуля – 2 штуки.
- Часник – 3 зубчики.
- Лавровий лист – 1штука.
- Олія – 3−4 столові ложки.
- Сіль та чорний перець – до смаку.
- Петрушка, зелена цибуля – 1 пучок.
- Лимон – для прикрашання.
Як готувати:
Прокипʼятіть квасолю протягом 30 хвилин. Додайте нарізану свинину та варіть ще 30 хвилин, а потім додайте нарізану ковбасу та куряче м’ясо.
В іншій сковороді обсмажте на кількох столових ложках олії нарізану цибулю та часник до золотистого кольору. Додайте у сковороду з цибулею та часником нарізаний бекон, а коли він буде готовий, додайте до сковороди лавровий лист і відвар квасолі та м’ясо з ковбасою, свининою та курячим м’ясом.
Готуйте на помірному вогні, поки квасоля не стане м’якою, що займе понад годину. Додайте сіль та перець до смаку.
Порада від Інформатора: подавайте гарячою зі свіжою петрушкою, зеленою цибулею та лимоном для прикраси. Смачного!