Відомий український співак Олег Винник, який не з’являвся в Україні з початку повномасштабного вторгнення, 31 липня святкує свій 51-й день народження. Колишній кумир “вовчиць” захоплюється приготуванням їжі. Кулінарія стала для нього терапією. Вперше спробував готувати співак ще у студентські роки – тоді це була необхідність, а тепер хобі. Він може приготувати борщ, солянку та інші страви. Саме на кухні Олег збирає свої думки і готується до нових викликів. Проте не всі страви та продукти йому до смаку.
Наприклад, Олег не є прихильником субпродуктів. Він воліє м’ясо та рибу. Але ця заява стала справжнім викликом для відомого шеф-кухаря колумбійського походження Ектора Хіменеса Браво. Тож він вирішив продемонструвати Олегу, що навіть на перший погляд непривабливі субпродукти можуть бути смачними. Вибір припав на вим’я. Якщо його правильно приготувати зі спеціями, воно вийде дуже ніжним і навіть смачнішим за звичайне м’ясо. Отже, рецепт відомий – давайте приступимо до приготування.
Тушковане вим’я з фенхелем та волоським горіхом
Вам знадобиться:
- вим’я – 500 г
- фенхель – 200 г
- біле вино – 50 мл
- вершки – 70 мл
- цибуля – 100 г
- фета – 10 г
- часник – 30 г
- цибуля-порей – 30 г
- волоські горіхи – 40 г
- вершкове масло – 20 г
- чебрець – 5 г
- базилік – 5 г
Як готувати:
Вим’я ретельно вимийте і помістіть у пакет. Додайте біле вино, сіль, перець, фенхель, часник та тим’ян. Добре струсіть і залиште маринуватись на 30 хвилин. Паралельно поставте каструлю з водою на вогонь, щоб закипіла. Потім покладіть вим’я у киплячу воду, і варіть протягом 45 хвилин.
Готове вим’я викладіть на тарілку та дайте трохи охолонути, після чого наріжте соломкою.
Окремо наріжте на тонкі напівкільця фенхель і обсмажте його на пательні разом із подрібненою цибулею та часником. Коли підрум’яняться, додайте до них порізане вим’я, вершки та вино. Тушкуйте до готовності.
Викладіть вим’я з овочами на тарілку і прикрасьте сиром фета, волоськими горіхами та базиліком. Смачного!
Порада від Інформатора: перед приготуванням з вимені обов’язково зніміть плівку та надлишок жиру, це допоможе уникнути неприємного запаху і смаку. Можна використовувати овочевий чи м’ясний бульйон для варіння. Відварене вим’я добре поєднується з картоплею, рисом та овочами.