У світі існує безліч солодощів, які відрізняються різноманітністю видів, національними особливостями та складом. У кожній країні є свої традиційні десерти. Не є винятком і Канада. Бісквітні тістечка з неймовірно ароматним кремом, що називаються “Нанаймо”, отримали свою назву на честь одного з канадських міст.
Канадці дуже цінують ці солодощі, адже вони є невід’ємною частиною дитячих свят і весільних фуршетів. Їх приготування не потребує випічки, тому навіть недосвідчений кулінар зможе з ними впоратись. Вам знадобляться лише бажання та кілька невигадливих інгредієнтів. Ці солодощі легко приготувати разом із дітьми, проводячи весело і корисно час. Тим паче, вони набирають популярності у світі.
Батончики “Нанаймо”
Вам знадобиться:
Для основи:
- волоські горіхи – 75 г
- кокосова стружка – 75 г
- звичайне печиво – 225 г
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 50 г
- какао-порошок – 30 г
- яйце – 1 шт.
- сіль
Для крему:
- вершкове масло – 80 г
- цукрова пудра – 160 г
- порошок заварного крему – 3 ст. л.
- молоко – 2 ст. л.
- сіль
Для начинки:
- чорний шоколад – 120 г
- вершкове масло – 2 ст. л.
- мускатний горіх
Як готувати:
Обсмажте горіхи на сухій сковороді, періодично струшуючи, потім охолодьте та подрібніть у блендері до стану крихти. Далі обсмажте кокосову стружку до золотистого кольору. Подрібніть печиво в блендері.
Вершкове масло і цукор розмішайте в мисці та нагрійте на водяній бані, періодично помішуючи. Коли масло розтане, додайте до нього печиво, горіхи та кокосову стружку, ретельно перемішуючи. Далі додавайте какао, дрібку солі і яйце, знову перемішайте, щоб отримати суміш, схожу на тісто.
Візьміть квадратну форму для випічки, вистеліть її пергаментом і сформуйте корж з отриманої суміші. Гарно його втрамбуйте та поставте у морозильник на 10 хвилин. Тим часом у миску викладіть м’яке масло, додайте цукрову пудру та збийте міксером. В окремій мисці змішайте молоко і порошок крему, збиваючи, додаючи порціями масло, щоб отримати однорідний пухкий крем.
Дістаньте з морозильника форму і викладіть на затверділий корж шар крему. Накрийте кришкою чи фольгою та поставте в холодильник мінімум на годину. Тим часом розтопіть шоколад, додайте мускатний горіх і вершкове масло, ретельно перемішайте. Дістаньте форму з холодильника, вилийте шоколад зверху на крем, щоб шар був рівномірним. Поверніть у холодильник ще на 20 хвилин.
Після цього дістаньте, наріжте на шматки. Для зручності змочуйте ніж гарячою водою. Насолоджуйтесь! Батончики “Нанаймо” можна зберігати в холодильнику в закритій посудині до п’яти днів.
Поради: замість волоських горіхів можуть слугувати фундук, кеш’ю або мигдаль. Також рекомендовано додати ваніль для витонченого аромату, а у кремі замість молока використовувати вершки.