Приготування салату олів’є на новорічний стіл: порівняння цін на інгредієнти у Києві

Приготування олів’є завжди пов’язане з теплом і затишком. Навколо панує атмосфера передсвяткового очікування: ялинка вже прикрашена, а на столі з’являється все більше страв. Олів’є стає центральною частиною цього ритуалу. Це момент, коли вся сім’я збирається разом, щоб підготувати щось, що об’єднує всіх за столом. І кожен знає: без олів’є Новий рік не буде таким, як завжди.

Інформатор готовий поділитися з вами простим рецептом олів’є. Ми також вирішили додати корисну інформацію — порівняли ціни на необхідні продукти у супермаркетах Києва. Готуйте з задоволенням і за вигідними цінами!

Приготування олів’є

Інгредієнти:

  • картопля: 4-5 штук;
  • морква: 2-3 штуки;
  • горошок консервований: 1 банка;
  • ковбаса варена «Лікарська»: 400 – 600 грамів;
  • огірки консервовані: 1 банка;
  • яйця: 6 штук;
  • майонез: 1 пакетик;
  • цибуля зелена: 1 пучок;
  • сіль, перець;
  • яблуко – за бажанням.

Порівняння цін на інгредієнти

Інформатор вирішив порівняти ціни на продукти, які потрібні для того, аби приготувати класичний салат олів’є. Для порівняння ми обрали п’ять великих мереж супермаркетів у Києві – VARUS, “Сільпо”, “Ашан”, “АТБ” та NOVUS.

Варто зазначити, що по деяких позиціях не в усіх магазинах є обрані товари одних й тих самих виробників. В таких ситуаціях ми обирали альтернативу такого ж чи схожого об’єму/ваги. Також у деяких супермаркетах траплялися акційні ціни на деякі продукти – тож по цих пунктах ми не обирали «переможця».

Окрім того, на рецепт не потрібен кілограм, наприклад, моркви чи картоплі, проте для простоти Інформатор порівнював ціни саме за кілограм чи пакування/тару. Вартість в інфографіці вказана у гривнях.

Зазначимо, що вказані ціни у супермаркетах актуальні на 26 грудня.

Тож обирайте самі, де купувати вигідніше. Готуйте, насолоджуйтесь! Смакуйте та святкуйте!

Рецепт

  1. Зварити яйця, картоплю, моркву.
  2. Нарізати дрібними кубиками ковбасу та огірки.
  3. Відварені яйця, картоплю і моркву почистити, також нарізати кубиками.
  4. Відкрити горошок, додати його до страви.
  5. Додати сіль, перець.
  6. За бажанням – дрібно нарізати одне яблуко, додати і його.
  7. Перемішати, заправити майонезом.
  8. Дрібно нарізати зелену цибулю та прикрасити нею салат.
  9. Смакувати і святкувати!

Джерело