Приготування олів’є завжди пов’язане з теплом і затишком. Навколо панує атмосфера передсвяткового очікування: ялинка вже прикрашена, а на столі з’являється все більше страв. Олів’є стає центральною частиною цього ритуалу. Це момент, коли вся сім’я збирається разом, щоб підготувати щось, що об’єднує всіх за столом. І кожен знає: без олів’є Новий рік не буде таким, як завжди.
Інформатор готовий поділитися з вами простим рецептом олів’є. Ми також вирішили додати корисну інформацію — порівняли ціни на необхідні продукти у супермаркетах Києва. Готуйте з задоволенням і за вигідними цінами!
Приготування олів’є
Інгредієнти:
- картопля: 4-5 штук;
- морква: 2-3 штуки;
- горошок консервований: 1 банка;
- ковбаса варена «Лікарська»: 400 – 600 грамів;
- огірки консервовані: 1 банка;
- яйця: 6 штук;
- майонез: 1 пакетик;
- цибуля зелена: 1 пучок;
- сіль, перець;
- яблуко – за бажанням.
Порівняння цін на інгредієнти
Інформатор вирішив порівняти ціни на продукти, які потрібні для того, аби приготувати класичний салат олів’є. Для порівняння ми обрали п’ять великих мереж супермаркетів у Києві – VARUS, “Сільпо”, “Ашан”, “АТБ” та NOVUS.
Варто зазначити, що по деяких позиціях не в усіх магазинах є обрані товари одних й тих самих виробників. В таких ситуаціях ми обирали альтернативу такого ж чи схожого об’єму/ваги. Також у деяких супермаркетах траплялися акційні ціни на деякі продукти – тож по цих пунктах ми не обирали «переможця».
Окрім того, на рецепт не потрібен кілограм, наприклад, моркви чи картоплі, проте для простоти Інформатор порівнював ціни саме за кілограм чи пакування/тару. Вартість в інфографіці вказана у гривнях.
Зазначимо, що вказані ціни у супермаркетах актуальні на 26 грудня.
Тож обирайте самі, де купувати вигідніше. Готуйте, насолоджуйтесь! Смакуйте та святкуйте!
Рецепт
- Зварити яйця, картоплю, моркву.
- Нарізати дрібними кубиками ковбасу та огірки.
- Відварені яйця, картоплю і моркву почистити, також нарізати кубиками.
- Відкрити горошок, додати його до страви.
- Додати сіль, перець.
- За бажанням – дрібно нарізати одне яблуко, додати і його.
- Перемішати, заправити майонезом.
- Дрібно нарізати зелену цибулю та прикрасити нею салат.
- Смакувати і святкувати!