У торговельно-розважальному центрі Retroville на Виноградарі відкрився новий ресторан мережі “Пузата Хата”. Це вже 43-й заклад в Україні та 32-й у Києві (ucsc.org.ua, tram.new). Ресторан розташований на другому поверсі ТРЦ, за адресою проспект Європейського Союзу, 47, поруч із входом №2.
Про відкриття “Пузатої хати” у Retroville повідомила Українська рада торговельних центрів. Новий ресторан вирізняється оновленим сучасним дизайном та великою панорамною терасою з видом на центральну площу комплексу. Простора зала вміщує понад 140 гостей, а в теплу пору року працюватиме ще й літній майданчик.
Інтерʼєр оновленої “Пузатої Хати” вже не схожий на “класичний” зі стріхами, соломою та дерев’яними меблями. Він поєднує європейську естетику з елементами природного декору – дерев’яні конструкції, світильники у формі гілок, підвісні зелені зони. Це вже не лише місце для обіду, а й простір, де можна попрацювати, випити кави чи відпочити з видом на ТРЦ.
У меню – знайомі страви української та європейської кухні: борщ, вареники, котлета по-київськи, деруни, голубці, салати, десерти та напої. Втім, є й новинки: морозиво або те, що можна взяти з собою – цілі торти та лінійка заморожених напівфабрикатів. Пропонуються налисники, вареники, котлети, бендерики, зрази, пельмені та сирники.
Як зазначають в УРТЦ, лише за перші п’ять днів роботи ресторан продемонстрував високий попит: кількість відвідувачів перевищила очікування, а середня кількість чеків виявилася на 30% вища за план. За словами представників мережі, це ще один крок у реалізації оновленої стратегії розвитку бренду, яку було відновлено після перерви тривалістю понад два роки. Ресторан працює щодня з 10:00 до 22:00, у відвідувачів є змога оплатити замовлення карткою, а також скористатися зручною парковкою ТРЦ.
У Києві відкрився ресторан, де музика має смак
Як нещодавно повідомляв Інформатор, на вулиці Златоустівській у Києві з’явився новий простір – ресторан “Далі”, де музика та гастрономія живуть в ідеальній гармонії. Як кажуть у закладі, це не просто ресторан, а місце для тих, хто хоче сповільнитися, відчути момент і почути музику так, як вона повинна звучати. Адже тут є власна вінілова бібліотека, і вдень музику можна слухати в навушниках, а ввечері – насолоджуватись живим звучанням платівок.
Меню, натхненне домашніми смаками, розробляли кухарі з Херсонщини, які пропонують три види сендвічів, п’ять сніданків – від класичної вівсянки до щедрого “неанглійського сніданку”, хумус, салати, супи, паштет з мідій та основні страви – перепілка або мідії в соусі Том Ям чи винному соусі.
Також ми писали про те, що у Києві на Подолі відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.