Хумус нині здобув велику популярність завдяки своєму смаку, користі та універсальності, особливо серед вегетаріанців. На полицях магазинів можна знайти безліч варіантів цієї закуски, проте її легко приготувати і в домашніх умовах — це простий рецепт з доступними інгредієнтами. Цю популярну страву полюбив і канадський актор Раян Гослінг.
Він відомий завдяки своїм ролям у фільмах “Ла-Ла Ленд”, “Барбі”, “Драйв”, “Той, хто біжить по лезу 2049”, “Щоденник пам’яті”, “Перша людина” та “Каскадер”. Раян вважається одним із найталановитіших акторів свого часу, відрізняючись здатністю перевтілюватися у різних персонажів — від драматичних до комедійних та музичних ролей.
Однак знаменитий актор знається не лише на цьому, але й в кулінарії. Наприклад, у інтерв’ю він розкрив секрет приготування бездоганного хумуса. За його словами, щоб закуска вийшла максимально ніжною і кремовою, замість води слід використовувати лід. Тож спробуймо, наскільки смачнішим стане такий хумус. Тим паче, що рецепт досить простий.
Простий хумус від Райана Гослинга
Вам знадобиться:
- нут консервований – 1 банка;
- лимон – 1 шт.;
- тахіні – 1/4 склянки;
- часник – 1 зубчик;
- оливкова олія – 2 ст.л.;
- кмин мелений – 1/2 ч.л.;
- холодна вода – 2 ст.л.;
- паприка мелена, сіль.
Як готувати:
У чашу кухонного блендера вичавіть сік одного лимона та додайте тахіні. Збийте до однорідного стану. Потім вмішайте оливкову олію, подрібнений часник, кмин і сіль. Продовжуйте збивати ще 30 секунд. Додайте нут і далі збивайте, щоб отримати ніжну однорідну масу.
Якщо хумус вийшов занадто густим, то можна додати воду і збивати до тих пір, поки структура не стане повітряною та гладкою. Подавайте з крапелькою оливкової олії, посипавши зверху паприкою, сумахом або заатаром.
Корисні поради: Для покращення смаку хумуса можна додати до нього смажені кедрові горішки, оливки, подрібнений смажений перець або свіжі трави (наприклад, петрушку чи кінзу). Також можна змішати його з пюре авокадо.
