Раян Ґослінг приготував хумус без води – результат перевершив тель-авівський!

Хумус нині здобув велику популярність завдяки своєму смаку, користі та універсальності, особливо серед вегетаріанців. На полицях магазинів можна знайти безліч варіантів цієї закуски, проте її легко приготувати і в домашніх умовах — це простий рецепт з доступними інгредієнтами. Цю популярну страву полюбив і канадський актор Раян Гослінг.

Він відомий завдяки своїм ролям у фільмах “Ла-Ла Ленд”, “Барбі”, “Драйв”, “Той, хто біжить по лезу 2049”, “Щоденник пам’яті”, “Перша людина” та “Каскадер”. Раян вважається одним із найталановитіших акторів свого часу, відрізняючись здатністю перевтілюватися у різних персонажів — від драматичних до комедійних та музичних ролей.

Однак знаменитий актор знається не лише на цьому, але й в кулінарії. Наприклад, у інтерв’ю він розкрив секрет приготування бездоганного хумуса. За його словами, щоб закуска вийшла максимально ніжною і кремовою, замість води слід використовувати лід. Тож спробуймо, наскільки смачнішим стане такий хумус. Тим паче, що рецепт досить простий.

Простий хумус від Райана Гослинга

До хумуса можна подавати крекери чи грінки.

Вам знадобиться:

  • нут консервований – 1 банка;
  • лимон – 1 шт.;
  • тахіні – 1/4 склянки;
  • часник – 1 зубчик;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • кмин мелений – 1/2 ч.л.;
  • холодна вода – 2 ст.л.;
  • паприка мелена, сіль.

Як готувати:

У чашу кухонного блендера вичавіть сік одного лимона та додайте тахіні. Збийте до однорідного стану. Потім вмішайте оливкову олію, подрібнений часник, кмин і сіль. Продовжуйте збивати ще 30 секунд. Додайте нут і далі збивайте, щоб отримати ніжну однорідну масу.

Якщо хумус вийшов занадто густим, то можна додати воду і збивати до тих пір, поки структура не стане повітряною та гладкою. Подавайте з крапелькою оливкової олії, посипавши зверху паприкою, сумахом або заатаром.

Корисні поради: Для покращення смаку хумуса можна додати до нього смажені кедрові горішки, оливки, подрібнений смажений перець або свіжі трави (наприклад, петрушку чи кінзу). Також можна змішати його з пюре авокадо.